Gündem
  • 24.2.2005 00:15

FERZAN ÖZPETEK'İN SON FİLMİ "KUTSAL KALP"...

ELVAN UYSAL
ROMA  - Ferzan Özpetek'in, Gianni Romoli ile birlikte senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmi "Kutsal Kalp", vizyona girmeden önce gazetecilere gösterildi.
Vizyona girmeden gazetecilere gösterilen film, İtalyan basınından tam not aldı. Roma ve Milano'da basınla buluşan Özpetek, film için gelen ilk tepkileri, "İlk önce sesiz kalıyorlar, sonra yavaş yavaş olumlu yönde reaksiyon göstermeye başlıyorlar. En çok konusu konuşuldu. Konuşurken bile ağlamak üzereler. Bu ilgiyi bekliyordum, bütün gazeteler iki tam sayfa yer verdiler. Bu kadar ilgi çok hoşuma gitti" diyerek özetledi.
Her filmi İtalya'da olay olan ve filmleri diğer Avrupa ülkelerinde de gösterime giren Özpetek, "Çıta yükseldikçe benim için daha da zorlaşıyor" diyor.
İş kadını Irene'nin beklenmedik şekilde hayatına giren küçük bir kız çocuğuyla tüm yaşamını, ve temsil ettiği "patronlar"ı sorgulamaya başlamasını hikaye eden film, yoğun dinsel temalar içeriyor.
Özpetek, son yıllarda çok hassas bir konu haline gelen dini öğeleri filmine taşıyarak tepki almaktan korkup korkmadığı sorusuna, "Yanlış anlaşılacağımı sanmıyorum" cevabını verdi.
Filmin, Irene'nin bir azize misali kendini başkalarına adaması üzerine kurulu olduğunu ifade eden yönetmen, "İnsanın kendini başkalarına adamasında dini öğeler ortaya çıkıyor. Ama filmin ilginç yanı sadece Katolik, Müslüman ya da Musevilik'e değil, dinlerdeki 'kutsal' değerlere yoğunlaşması" olduğunu ifade etti.
Büyük değişikliklere uğrayan proje Roma'da, Roma Cinecitta Stüdyoları'nda ve Milano'da Pirelli şirketinin binasında çekildi. Türkiye'de film çekmek istediğini, ancak korktuğunu dile getiren Özpetek, İstanbul'un geçirdiği değişimin kendini üzdüğünü söyleyerek "Türkiye'ye dönmekten bir yerde korkuyorum. Geçmişe dönmek gibi, şimdi bile gittiğimde değişimi gördüğümde içimi hüzün kaplıyor. Yaş ilerliyor tabii" dedi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:09

İLGİLİ HABERLER