Gündem
  • 24.2.2005 02:11

'EĞRETİ GELİNLER' KİTABININ YAZARI ÖZÜR DİLEDİ!..

‘Eğreti Gelinler' kitabının yazarı Şükran Kozalı, eğreti gelinliği gelenek gibi gösterdiği için Denizlililerden özür diledi.

Denizli'de ‘eğreti gelin' geleneği olmamasına rağmen kitabında bunu varmış gibi gösteren Kozalı, Hayat Kitabevi'nin düzenlediği imza gününde okuyucularıyla buluştu.Eleştiri oklarını üzerine çeken Kozalı, kitabında gelenek olarak işlediği eğreti gelinliği bu defa kurum olarak nitelendirdi. ‘Gelenek demem Denizlilileri üzüyorsa onlardan özür diliyorum.’ diyen Kozalı, bu ‘kurum'un bütün Denizli'yi kapsamadığını ve sadece zenginlere has bir uygulama olduğunu söyledi.

Şükran Kozalı'nın yazdığı ‘Eğreti Gelinler' isimli kitaba göre ‘eğreti gelin' olarak adlandırılan 28-30 yaşlarındaki kadınlar, evlenme yaşına gelen 15-17 yaşlarındaki erkeklerin evinde evlilikle ilgili eğitim veriyor. Eğitim sonrasında ‘eğreti gelin'ler ayrılıyor ve başka bir evde görev alıyor. Kitapta bu olayın Denizli'de 1935'lere kadar devam eden bir gelenekmiş gibi işlenmesine halk tarafından tepki gösterilmişti.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:09

İLGİLİ HABERLER