Gündem
  • 23.4.2006 16:06

FIRAT: ''MİLLET ADINA SÖZ SÖYLEME YETKİSİ SEÇİLMİŞLERE AİTTİR''

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Unutmayalım ki millet adına söz söyleme yetkisi, yalnızca bu milletin seçilmiş meşru temsilcilerine aittir'' dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı TBMM Genel Kurulu'nun 23 Nisan özel oturumunda AK Parti adına konuşan Fırat, 23 Nisan 1920'nin, Türk Milletinin tarih içindeki yürüyüşünde çok önemli bir döneme karşılık geldiğini belirtti.
     Fırat, Cumhuriyet'in demokratik ideallerini tartışılır hale getirmenin hiç bir geçerli mazereti olmaması gerektiğini belirterek, Birinci Meclis tecrübesinin de gösterdiği gibi, demokrasinin hiçbir zaman ve hiç bir şekilde 'lüks' olmadığını, gerektiğinde fedakarlık yapılabilecek bir lüks olarak da görülmemesini istedi. Fırat, Türkiye Cumhuriyeti'nin, anayasadaki tanımıyla demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bu temel niteliklerin hiç biri diğerine mani olmadığı gibi birbirlerinin yerlerine ikame edilmeleri de mümkün değildir.
     Türkiye, artık kurumsallaşmış, kökleşmiş ve yediden yetmişe millete mal olmuş asli değerlerini tartışma konusu yapmaktan kurtulmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde halkın kendi kaderine hakim olacağı demokratik bir yönetim felsefesi yatmaktadır. Bunun aksini iddia etmek, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine en büyük ihanettir.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:17

İLGİLİ HABERLER