Spor
  • 24.6.2009 01:46

GALATASARAY BEŞİKTAŞ'IN VERDİĞİNİN 4 KATINI VERDİ

Gökhan Zan, takımdan ayrılmasının en önemli sebebinin "yeterli ilgi görememek" olduğunu belirtirken, mali konularda da büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi.

BEŞİKTAŞ’ta kaptanlığa kadar yükselen Gökhan Zan’ın Galatasaray’a transferinin sebepleri ortaya çıktı. Yakın çevresi ile yaptığı sohbetlerde bu sürpriz kararının gerekçesini açıklayan milli futbolcunun, "Beşiktaş camiası bana hak ettiğim değeri vermedi" dediği öğrenildi.

Özellikle sakat olduğu dönemlerde siyah beyazlı camiadan yeterli destek göremediğini ifade eden Zan, "O günlerde kimse benimle ilgilenmedi. Sürekli sakatlığımı ön plana attılar. Sanki sahada değil de evde sakatlanmışım gibi benimle alay ettiler. ’Cam Adam’ diye lakap taktılar. Bütün bunlar beni çok yaraladı" dedi.

Yabancılar değerli

Siyah beyazlı kulüpteki en büyük sorunun yabancı futbolculara yerlilere daha fazla değer verilmesi olduğunu öne süren Zan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben geçen sezon 1 milyon TL’ye yakın para aldım ama astronomik ücretler ödenen yabancılardan çok daha verimli oldum. Yabancı oyuncular nedense daha değerli. Ben haftalarca sakat sakat oynadım, yabancılar bir yerlerinde en ufak bir ağrılarında maça çıkmadılar. Buna rağmen hep el üstünde tutuldular. Bu gidişle Beşiktaş’ta Türk futbolcu bırakmayacaklar. Sözleşmemin bitmesinin ardından başkan Yıldırım Demirören’le görüştüğümde kendisinden yıllık 3 milyon TL istedim. Bana bu paranın çok olduğunu söyledi. Ben indirim yapmayı reddettim. Daha sonra beni asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu’na yönlendirdiler. Yönetici ile ne konuşayım! Adı konulmamış bir görüşme olur mu? Daha sonra Galatasaray’dan aradılar ve Beşiktaş’tan aldığımın dört katını teklif ettiler. Kısacası Beşiktaş’ta hak ettiğim ilgiyi ve sevgiyi göremediğim için ayrıldım."

Avrupa’yı titreteceğiz

Gökhan Zan, GS TV’ye verdiği röportajda da, "Beşiktaş, benimle Galatasaray’ın ilgilendiği duyuluncaya kadar hiç görüşmedi. Daha sonra görüştüler ama artık her şey geride kaldı. Galatasaray camiasının Beşiktaş’tan daha fazla istemesi ve daha fazla bana kucak açması beni onurlandırdı. Güzel günler bizi bekliyor. İnşallah bütün bir yıl boyunca takım arkadaşlarımla beraber hem Avrupa’yı, hem de Türkiye’yi titreteceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER