Spor
  • 28.11.2006 08:46

GALATASARAY - TRABZON MAÇI İÇİN TEŞVİK PRİMİ İDDİASI!..

"Trabzon, The Marmara’da kamp yapıyor. Taksim’e, geldim telefon açtım. Oktay 6. kata, 603 nolu odaya gel ama arka kapıdan dedi. Odaya girdim. Futbolcuları ikna etmek için dolarları serdim yatağa. İkişer ikişer geldiler odaya..."

ŞOK İDDİA: FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLDUĞU MAÇTA ŞİKE YAPILDI

CİHAN Oskay, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın isteğiyle 2000-2001 sezonunda oynanan G.Saray-Trabzon maçı için, Trabzonsporlu futbolculara 250 bin dolar teşvik primi götürdüğünü söyledi. Oskay, "Maç istediğimiz gibi bitseydi Oktay Derelioğlu’nun kayınbiraderine parayı verecektim. Ama 4-0 olunca en çok o adam üzüldü" dedi.

İşte teşvik primi iddiaları...

Cihan abi 300 bin dolar olur

Samsun maçına ben takım uçağı ile gideceğimi zannediyordum. Fakat başkan İstanbul’da kalmamı istedi. Çünkü Oktay’la konuşuyorduk o zaman ve Oktay Derelioğlu, Trabzonspor’da oynuyordu. Galatasaray-Trabzonspor maçı için Trabzonlu futbolculara kazanırlar, berabere kalırlar ya da bir farklı mağlup olurlarsa 250 bin USD para vermem için görüşmemi istedi Aziz Yıldırım. Ben itiraz ettim. Samsun’daki o ilişkilerden sonra gerek yok dedim. Hayır, sen görüşmeyi yap dedi. 0533 552 HH HH nolu telefondan Oktay’ı aradım, aynen bu bilgileri aktardım. Cihan Abi dedi, 300 bin USD olur, 150 bin USD peşin, 150 bin USD maç sonrasında..

Aman ağabey arkadan gel

Başkana aktardım, 250 bin USD veririz dedi. Oktay’ı aradım, peki abi sen gel dedi beraber görüşelim. Günlerden cuma, maçlar cumartesi günü oynanacak, öğlenleyin yine Altunizade’deki başkanın ofisine gittim, yine 150 bin USD masada duruyordu, bunu al dedi, 100 bin USD ise muhasebe müdürü Tamer Yelkovan’da hazır, bu 250 bin USD ile git maç öyle biterse maçtan sonra ver, maçtan önce kimseye sakın bir lira verme dedi, peki dedim. Bu para ile The Marmara Oteli’ne doğru yola çıktım. Trabzonspor orada kampta kalıyordu. Kültür Sarayı’nın oradaki otoparktan telefon açtım, Oktay’a, Abi dedi, arkadan gel, asansörle önden 250 bin USD güvenlik şu bu biz dedi, 6. kat 603 numaradayız.

Yakalansam, esrar mı satıyorum, tabanca mı satıyorum, kime ne izahat vereceksin ki 250 bin USD ile yangın merdivenlerinden çıktım altıncı kata. 603 numaralı odaya girdim. Oktay da hoşgeldin abi falan dedi, oda arkadaşı da Tamer Tuna. O zaman Trabzonspor’da oynuyor, daha sonra Beşiktaş’a gitti. İşte para burada 2-1 yenilin sizin, 3-2 yenilin sizin, yenin zaten sizin. Önce bu işin pazarlığı oldu, işte dediler, şu kadar peşin.. Dedim, bu işin pazarlığı olmaz bu para benim değil, becerin alın. Tabii, ne yapalım dediler, bu iki arkadaş dedi ki, futbolcuları iki iki alalım, onlara anlatayım ben de parayı çıkardım yatağın üstüne serdim. Futbolcular iki iki içeriye girmeye başladılar.

Trabzonlulardan saklandı para

Odaya o gün iki iki girenler, Metin Aktaş, Tamer Tuna, Erman Özgür, Güngör Nesim ki, bizi çek eden Nesim, onu da anlatacağım size, ben bunlara parayı götürürken başkan da Nesim’i arayıp geldiler mi, gittiler mi diye soruyor, bunu sonradan öğreniyorum. Cem, Abdülkadir, Yançev, Nilovski, Jarko. Olay Trabzon doğumlu futbolculara söylenmedi. Hami vardı, sakatım oynamayacağım demiş, Gökdeniz’e söylenmedi, öyle biliyorum yani. Metin Aktaş da Trabzonlu Akçaabat doğumlu. İşte buradakilerin hepsi odaya geldi, parayı gördüler. Biz elimizden geleni yapacağız dediler. Oktay anlatıyor ben de tamamlayıcı bilgi veriyorum.

O zaman Sergen de takımdaydı. Sergen çok net tavrını koydu, son maçtı ben 50 bin USD isterim, o Oktay’a söylüyor o da bana söylüyor. Sergen odaya gelmedi. Onu bana telefonla ilettiler. Zaten Sergen o maçta oynamadı. Sonunda paranın nasıl verileceği konusunda anlaştık. Trabzonlu futbolcular şunu söylediler: Elimizden geleni yaparız. Takımın yarısı yok, Hami Abi oynamıyor, Sergen abi falan yok isterse Galatasaray bizi 8-0 falan yenebilir. Ama biz elimizden geleni yapacağız dediler. Oktay Derelioğlu’nun kayınbiraderi ile bir yerde siz maçı seyredin, biz hak ettiysek parayı ona teslim edebilirsiniz.

Kalktım cumartesi günü oniki bir arası giyindim artık yola çıkacağım. Aziz Yıldırım aradı beni.. Şimdi Sinan Engin ile konuştum, Bizden kimse gitmemiş Trabzon kampına dedi. Başkanım olur mu dünden beri ben ne konuşuyorum sizinle dedim, yok dedi şimdi Sinan Engin, Tamer Tuna ile konuşmuş, onun üzerine Sinan beni aradı dedi. Başkan sizden kimse gitmemiş meydanı boş bırakmayın, gidecek bir şey varsa ben götütürüm demiş. Ben telefonu kapattım. Tamer’i aradım. Tamer, Engin aradı, parayı sordu. Ben de hayır dedim ne diyeyim. Yani Beşiktaş’a transfer olmuşum para geldi der miyim. Ben de tekrar telefon açıp olayı tekrar başkana anlattım. Haa iyi dedi, kontrol sende dedi.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:55

İLGİLİ HABERLER