Spor
  • 9.5.2023 12:27

Galatasaray'dan görülmemiş istatistik! 30/30

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray sahasında Başakşehir'i Mauro Icardi'nin penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti. Sarı - kırmızılılar kritik mücadeleden üç puanla ayrılırken sarı - kırmızılı takımın savunması benzeri zor görülecek bir istatistiğe imza attı. Başakşehir de rakibi karşısında bir ilki yaşadı. İşte detaylar...

SAVUNMADAN GÖRÜLMEMİŞ İSTATİSTİK

Başakşehir karşısında sahaya Sacha Boey, Kazımcan Karataş, Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakçı savunmasıyla çıkan sarı - kırmızılılarda ilginç bir istatistiğe imza atıldı.

Dört oyuncu hiçbir hava topu mücadelesini kaybetmedi. Abdülkerim, Nelsson ve Boey girdikleri dokuz hava topu mücadelesinin dokuzunu da kazanırken, Kazımcan ise üç hava topu mücadelesinde de rakiplerine üstünlük sağladı.

Nelsson, rakipleriyle girdiği dokuz ikili mücadelenin tamamını kazanırken, Galatasaray'ın savunma dörtlüsü girdiği 60 ikili mücadelenin 43'ünden galip çıktı.

Abdülkerim: 12/14
Nelsson: 9/9
Boey: 14/19
Kazımcan: 8/18

DİKKAT ÇEKEN ŞU İSTATİSTİĞİ

Galatasaray, Başakşehir karşısında sahadan 1-0 galibiyetle ayrılırken, Teknik Direktör Okan Buruk'un sahaya sürdüğü ilk 11'den sadece Fernando Muslera rakip kaleye şut atamadı.

Şut sayıları...

Mertens: 4
Icardi: 3
Kerem: 2
Torreira: 2
Abdülkerim: 2
Oliveira: 1
Nelsson: 1
Kazımcan: 1
Boey: 1

BAŞAKŞEHİR BİR İLKİ YAŞADI

Emre Belözoğlu yönetiminde ligde 31 haftada topladığı 51 puanla beşinci sırada yer alan Başakşehir, Galatasaray karşısında bir ilki yaşadı.

Başakşehir, sarı - kırmızılıların ceza sahası içinden şut atmayı başaramadı.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2023 12:30

İLGİLİ HABERLER