Dünya
  • 25.4.2006 08:54

GENELEV REKLAMINDA ARABİSTAN BAYRAĞI ORTALIĞI KARIŞTIRDI...

      Dünya Kupası'na hazırlanan Almanya'da ülkenin ünlü genelev Pascha'nın verdiği dev ilanda, ortalığı karıştırdı. İran ve Suudi Arabistan, ilanda bayraklarının yer almasına kızıp genelevi tehdit edince bayraklar siyah boyayla kapatıldı.
      Almanya'da Haziran ayında başlayacak Dünya Kupası öncesi, ülkede futbol heyecanı doruk noktasına çıktı. Ülke futbol şölenine hazırlanırken, Berlin'in ünlü genelevi 'Pascha' da duvarlara dev ilanlar verdi. 24 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindeki ilan kupaya katılan İran ve Suudi Arabistan'ı kızdırdı.
      Seksi giyimli bir kadın resminin bulunduğu ilanda kupaya katılan 32 ülkenin bayraklarına da yer verildi. Ancak bayrakların ilanda yer almasına Araplar çok kızdı. Suudi Arabistan ve İranlılar 'genelev afişinde bayrak bulunmasının dini duyguları rencide ettiğini' söyleyerek, ilandan bayrakların çıkarılmasını talep etti.
      Reuters Haber Ajansı'na konuşan genelev çalışanlarından biri, "Bazı kişiler geldi ve bayrakları silmemizi istedi. Sonra da tehditler savurmaya başladılar. Yönetim de rezalet çıkmaması için Suudi Arabistan ve İran bayraklarını siyaha boyadı" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:04

İLGİLİ HABERLER