Dünya
  • 25.4.2006 08:53

MISIR'DA SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 23

Mısır'ın turistik Dahab kentinde yapılan bombalı saldırıların 2 ''intihar komandosu'' tarafından düzenlendiği bildirildi.
      Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, saldırıların en az 2 intihar komandosu tarafından düzenlenmiş olduğunu belirtti.
      Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da ölenlerin sayısının 23 olduğu, bunlar arasında biri Alman bebek 3 yabancının bulunduğu ve saldırılarda 20 Mısırlının öldüğü kaydedildi. Yazılı açıklamada, yaralıların sayısı ise 42'si Mısırlı, 20'si yabancı toplam 62 olarak belirtildi. Açıklamada, yaralı yabancılar arasında 3 Danimarkalı, 3 İngiliz, 2 Alman, 2 Fransız ve 2 İtalyan bulunduğu kaydedildi.
     
     KINAMALAR
      Mısır'daki saldırılar, BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ABD Başkanı George Bush, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Çin Devlet Başkanı Hu Cintao tarafından kınandı.
      Annan'ın sözcüsü, ''Genel Sekreter, masum insanları hedef alan bu terör eylemini kınamaktadır'' dedi.
      Saldırıları Kanada da kınarken, ABD Başkanı George Bush, sert dille kınadığı saldırılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Teröristlerin dünyayı kendi gördükleri gibi tanımlamayı denemek istediklerini gördük'' dedi.
      Masumların öldüğü saldırıları kınadığını belirten Bush, ''Düşmanlara şunu söyleyebilirim: Bizler saldırıya devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz, zayıflamayacağız ve onları adaletin ve insanlığın iyiliği için adalete teslim edeceğiz'' ifadesini kullandı.
      Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıları kınadı ve ''Bu barbarca terör saldırısının hiçbir haklı gerekçesi olamaz'' ifadesine yer verdi.
      Rice, saldırıda ölenlerin ailelerine taziyelerini sundu ve Amerikan hükümetinin Mısırlı yetkililere her türlü yardımın yapılması için Mısır Hükümetiyle temasta olduğunu açıkladı.
      Fas'ı ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Hu Cintao da saldırıları kınadı.
      Yeni Çin Ajansının haberinde, Hu'nun Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e bir mesaj gönderdiği ve mesajında, Çin Hükümeti'nin saldırıları kınadığını ve terörizmin her türünü kınadığını ifade ettiği belirtildi.
      Haberde, Hu'nun mesajında, Mısır'ın da yer aldığı uluslararası toplumla terörle mücadele ve dünyada barış ve istikrarının korunması için işbirliğine hazır olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:04

İLGİLİ HABERLER