Gündem
  • 25.9.2004 10:48

GÜL: ''ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ IRAK BAĞLAMINA İNDİRGENEMEZ''

NEW YORK - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, birçok konuda Türkiye ile ABD işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, bu işbirliğini sadece Irak bağlamına indirgememek gerektiğini söyledi. Gül, ''Son derece önemli olan Türkiye ile ABD arasındaki işbirliği, Afganistan'dan Balkanlar'a, enerji alanından terörle mücadeleye kadar geniş bir alana yayılmıştır. Bunu sadece bir askeri işbirliği olarak da görmemek lazım'' dedi.
     Gazetecilere New York'taki temaslarını değerlendiren Gül, şunları söyledi:
     ''Bildiğiniz gibi ABD Dışişleri Bakanı Powell ile bir araya geldik. Son derece verimli bir toplantı oldu. Açık seçik tüm düşüncelerimizi paylaştık. Çok memnun kaldık bu toplantıdan. Powell ile geçen günlerde yaptığımız gibi, herhangi bir ihtiyaç olursa birbirimizi arayıp meseleleri hemen çözme kararına vardık.''
     Irak konusunda görüşlerini ABD Dışişleri Bakanı Powell'a çok açık bir şekilde söylediğini kaydeden Bakan Gül, ''Bunları gayet dikkatli bir şekilde dinledi. Dolayısıyla iyi bir görüşme oldu. Kıbrıs'la ilgili beklentilerimizi aktarma imkanımız da oldu. Bu konuda daha çok şey yapmalarını beklediğimizi söyledim. Ümit ediyorum ki bunlar yapılacak'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER