Gündem
  • 9.7.2010 10:31

HAYIR'CI CEPHE KILIÇLARI ÇEKTİ

'Başbakan yandaş yargı arayışına girdi'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliğini ve referandum sürecini yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi. Bahçeli şunları kaydetti:

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Yasama organını emri altına sokan Başbakan gizli emellerini hayata geçirmek için yandaş yargı arayışına girmiştir. Anayasa Mahkemesi de anayasada belirlenen çerçevenin dışına çıkarak anayasa değişikliklerinin özüne ve esasına girmiş, yetkisini aşan siyasi bir karar vermiştir. Anayasal yargının yetki gaspı yapması doğal, anlaşılabilir ve kabul edilebilir değildir.

Başbakan Erdoğan ve AK Parti'nin anayasa değişikliği konusundaki amaçları; 8 yıla yaklaşan AK Parti'nin yıkım, soygun ve vurgun döneminin hesabını adalet önünde vermekten kurtulmak ve Başbakan'ın 'PKK açılımı'nı ilerletmek için anayasal alt yapıyı hazırlamaktır.

KAMPANYA BAŞLAYACAK

12 Eylül 1980 askeri darbesinden otuz yıl sonra 12 Ekim 2010'da Başbakan'ın gizli emelleri ve hesaplarına dayalı siyasi darbe teşebbüsü milli irade duvarına çarpacaktır. Referandumda hayır sonucu çıkması AK Parti'nin seçim sandığı yoluyla tasfiyesini hızlandıracak, Türkiye'de yeni ve aydınlık bir dönem başlayacaktır. MHP'nin tüm kadroları bugünden itibaren Türk milletini aydınlatmak için topyekun bir seferberlik kampanyası başlatacaktır.

'Karar geçmişin izdüşümüdür'

CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişiklik paketine ilişkin kararıyla ilgili, 'Karar bizi tatmin etmedi. 12 Eylül'de 'hayır' diyeceğiz. Halk deyimiyle hayırda hayır vardır' yorumunu yaptı.

Partisinin il ve belediye başkanları ile MYK, PM ve milletvekillerinin katıldığı ortak toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

Şunun atını özenle çizmemiz gerekiyor, verilen karar Anayasa Mahkemesi'nin geçmişte vermiş olduğu kararların bir izdüşümüdür.

KARARLARA SAYGILIYIZ: Anayasa Mahkemesi geçmişteki içtihatlarına bağlı kalarak bir karar vermiştir. Karar pek çok çevrede tartışılmaya da devam edecektir. Biz Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının bağlayıcılığına inanan bir siyasal partiyiz.

BİZİ TATMİN ETMEDİ: Anayasa Mahkemesi kararının bizi tatmin etmediğini biliyoruz. Yargıç güvencesinin ve güçler ayrılığı ilkesinin tehlikede olduğunu biliyoruz. Yapılan anayasa değişikliğinin cumhuriyet savcısını adalet bakanının emrine soktuğu açık. O nedenle 12 Eylül'de 12 Eylül değişikliklerinin bir uzantısı olarak gördüğümüz bu anayasa değişikliklerine 'hayır' diyeceğiz.

Topluma karşı sorumluluk hisseden herkes de referandumda 'hayır' demelidir. Halk arasında dendiği gibi 'hayır'da hayır vardır.

AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:59

İLGİLİ HABERLER