Gündem
  • 9.7.2010 10:32

PKK'LI CENAZESİNE KOŞA KOŞAN GİDEN BDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHİT CENAZESİNE KATILMIYOR!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen ve aynı aileden ikinci şehit olan Kürt kökenli Erkan Akdeniz’in cenaze törenine, Kürt kökenli Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk ‘’Belediye Meclisi toplantısı olduğu’’ gerekçesiyle katılmadı.
Askeri uçakla Kars'a oradan Iğdır'a getirilen şehit Erkan Akdeniz için önceki gün Zübeyde Hanım Bulvarında tören düzenlendi. Cenaze törenine Vali Amir Çiçek, Doğubayazıt 1'inci Mekanize Tuğay Komutanı Tuğgeneral Salih Sevil, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Ernail Keleş ile Akdeniz'in ailesi katıldı.

BAŞKAN TUTUKLU, VEKİL TOPLANTIDA
BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in tutuklanması ile bu göreve seçilen vekili Hüseyin Malk ise törene meclis toplantısı olduğu gerekçesiyle katılmadı. Cenaze töreninde "Hepimiz Erkan'ız PKK'ya yeteriz "Türk- Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları atıldı.
Şehit Akdeniz'in cenazesi Halfeli beldesine götürüldü. Iğdır'ın 40'ıncı, Halfeli'nin üçüncü, Akdeniz ailesinin ikinci şehidi Erkan Akdeniz, Halfeli mezarlığında şehit ağabeyi Mehmet Akdeniz'in yanında Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

GAZETEPORT

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:59

İLGİLİ HABERLER