Dünya
  • 7.11.2023 23:59

İsrail: 10 bin değil tam 20 bin Filistinli öldürdük...

HAMAS’ın 7 Ekim baskını sonrası İsrail’in, Gazze’deki Filistinlilere yönelik giriştiği soykırım devam ediyor. Çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere yaklaşık 10 bin kişinin öldürüldüğü saldırılar Gazze'yi yerle bir ederken, geriye telafisi mümkün olmayan acılar bıraktı. İşte Gazze'de son yaşananlar...

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de gerçekleştirdikleri saldırıda sivilleri de hedef almasının ardından İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar bir ayını doldurdu. Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı 18 kuruluş ve sivil toplum örgütü, “Derhal insani ateşkese ihtiyacımız var. 30 gün oldu. Yeter artık” ifadelerini kullanarak ‘insani ateşkes’ çağrısında bulundu. BM açıklamasında, yardımların Gazze’ye bir an önce ulaştırılması gerektiğini belirterek yerleşim yerlerinin, sığınakların, hastanelerin ve ibadethanelerin bombalanmasının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Bir aylık soykırımın bilançosu... 

Dünyanın en yoğun nüfusuna sahip bölgelerinden biri olan Gazze Şeridi’nde İsrail ordusu tarafından sürdürülen bombalamalar sonucu 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın olmak üzere toplam 10 bin 22 sivil Filistinli yaşamını yitirdi.

- 10 bin 22 insan öldü.
- 1.5milyon insan evin oldu.
- 40 bin konut yıkıldı
- 220 bin konut ağır hasar gördü
- 6 hastane bombalandı
-  Savaş uçaklarının vurduğu 220 okul yıkıldı
- 56 cami yıkıldı, 192 cami hasar gördü
- 3 kilise İsrail bombalarıyla vuruldu.

İsrail'den '20 bin kişi öldürdük' iddiası

- İsrail medyası ordu yetkililerine dayandırdığı haberlerde Gazze’de savaşın başından bu yana “çoğu terörist 20 bin kişinin öldürüldüğünü” bildirdi. Gazze’deki sağlık bakanlığının verilerine göre saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısını 10 bin 22 olarak açıkladı.

Biden 'taktiksel duraklama' istedi

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefonda görüştü. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden ve Netanyahu’nun İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında "taktiksel duraklamayı" ele aldıkları belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 7.11.2023 21:38

İLGİLİ HABERLER