Gündem
  • 22.11.2023 10:52

İsrail'in Gazze'nin üstündeki casus balonları arızalı çıktı

İsrail'in Gazze üzerindeki casus balonları 7 Ekim'de başarısız oldu

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, teknoloji yüklü yedi "aerostat"tan üçünün çalışmaz durumda olduğunu ortaya çıkardı; bu, teknolojiye dayalı İsrail işgal güvenlik aygıtı için aşağılayıcı bir eksiklik olduğunu kanıtladı. 

Israel launches massive surveillance balloon in north to detect aerial  threats – www.israelhayom.com

Daily Mail'in yakın tarihli bir raporu, İsrail güvenlik teşkilatında 7 Ekim'de meydana gelen yeni bir istihbarat başarısızlığını ortaya koyuyor. 

Daily Mail, Gazze üzerinde konuşlandırılan ve Gazze'yi gözetlemekle görevlendirilen İsrail aerostat helyum dolu casus balonlarının, İsrail'in filizlenen El Aksa Tufanı Operasyonu konusundaki işgalini önceden uyarmakta başarısız olduğunu bildirdi. 

İsrailli güvenlik ve sanayi kaynakları Mail'e  yedi teknoloji yüklü "aerostat"tan üçünün çalışmaz durumda olduğunu söyledi; bu da teknolojiye dayalı İsrail işgal güvenlik aygıtı için aşağılayıcı bir eksiklik olduğunu kanıtladı. 

Gelişmiş kameralar, sensörler ve casus yazılımlar içeren Skystar casus balonları, Direniş'in mütevazi ekipmanlarına rağmen, El Aksa Tufanı'nın kaçınılmaz dalgasını önlemede başarısız oldu. 

Aftermath of the Beit Hanoun Siege and Massacre | The Electronic Intifada

BÖYLE ÖVMÜŞTÜLER

IAF Komutanı Tümgeneral-Gen. Amikam Norkin şunları söyledi: “IAF, İsrail Devleti'ni ve egemenliğini savunacak hem savunma hem de saldırı sistemlerine sahiptir.

"ES sistemi, ülkenin sınırlarını çeşitli tehditlere karşı savunma yeteneklerimizi güçlendirmede önemli bir bileşen olacak ve daha doğru ve daha geniş bir hava gözetleme resmi oluşturmamıza olanak sağlayacak" dedi.

“Yükseltilmiş Sensör, Füze Savunma Ajansı, IMDO ve endüstri ortakları arasındaki işbirliğinin bir başka harika örneğidir. Ortak geliştirilen teknoloji ve araştırma her iki ülkenin de yararınadır. Ayrıca bu sistem, İsrail'in niteliksel askeri üstünlüğünü korumak için İsrail'in gelişmiş tehdit tespit yeteneklerini daha da güçlendirecek” dedi MDA direktörü V.-Adm. Jon Tepesi.

Israel Aerospace Industries başkanı ve CEO'su Boaz Levy, "ES sistemi, tehditlerin erken ve kesin tespiti için önemli bir teknolojik ve operasyonel avantaj sağlıyor" dedi ve ekledi: "Bu teknoloji, havadan gözetleme görüntüsünün güvenilirliğini artırıyor ve çeşitli tehditlere karşı verimliliği artırıyor." hedefler.”

Güncellenme Tarihi : 22.11.2023 10:58

İLGİLİ HABERLER