Dünya
  • 25.12.2006 12:53

İŞTE 2006 YILININ EN ÖNEMLİ KİŞİLERİ!..

Time dergisi, 2006 yılında fark yapan, ön plana çıkan insanlar ve grupları seçti. Time’nin belirlediği listeye Muktada El Sadr, Borat filmi yapımcısı Sacha Baron Cohen, ABD Başkanı George W. Bush, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Papa 16. Benedikt de yer verildi.
      Yılın sonu yaklaşırken Time dergisi, 2006 yılında siyasetten medya ve spora kadar çeşitli alanlarda fark yapan, ağırlık kazanan insanlar ve insan grupları belirledi.
      Time tarafından oluşturulan listede Irak’lı radikal Şii lideri 34 yaşındaki Muktada El Sard, ABD’de büyük yankı yapan Borat filmi yapımcısı Sacha Baron Cohen ile ABD Başkanı George W. Bush, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve istifa etmek zorunda kalan Savunma Bakanı Donald Rumslfeld’den oluşan üçlü de bulunuyor.
      Fidel Castro’nun rahatsızlanması üzerine Küba’da iktidarın başını geçen kardeşi Raul Castro ve kararları ve yaklaşımları ile ABD’yi çileden çıkartan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in girdiği listede de “Almanya’yı neşelendiren kadın olarak tanıtılan Başkan Angela Merkel’in yanı sıra, “Başkanın diplomatik itfaiyecisi sıfatı yakıştırılan ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice de yer verildi.
     
     PAPA 16’NCI BENEDİKT
      Time, Katolik Kilisesi’nin “en katı" üst düzey din adamlarından biri olarak değerlendirilen 79 yaşındaki Papa 16’ncı Benedikt’in Türkiye ziyareti sırasında AB üyeliğini açık bir biçimde destek vererek ve Sultanahmet camiinde dua ederek diplomata dönüştüğünü yazdı.
      Irak halkı ve Irak Çalışma Grubu’nun da girdiği listeye ayrıca tenis alanındaki başarıları ile ün yapan Roger Federer de yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER