Eğitim
  • 25.4.2007 06:30

İŞTE GAZETECİLERİN KATILDIĞI ARAŞTIRMANIN ŞAŞIRTAN SONUÇLARI!..

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin yaptığı ve 20’si genel yayın yönetmeni olmak üzere 226 medya mensubunun katıldığı "Medya ve Değerler Araştırması"nda, medya mensuplarının yüzde 56’sının Türkiye’de ifade özgürlüğünün olmadığını düşündüğü ortaya çıktı.

Medyanın önemli isimlerinin katıldığı araştırmada, katılımcıların yüzde 33’ü AIDS’li komşu istemediler. Araştırma sonuçlarını açıklayan Prof. Yılmaz Esmer, "Bu ilginç bir sonuç" dedi.

Prof. Yılmaz Esmer, "18 kurumdan hangisine en çok güvendikleri sorusuna verilen cevaplar da ilginç. Çünkü buna göre, medya mensupları en çok orduya, Anayasa Mahkemesi’ne ve TBMM’ye güveniyor. En az güvenilenler ise siyasi partiler, işçi sendikaları ve hükümet çıktı" diye konuştu.

Araştırmaya göre, medya mensuplarının yüzde 50’sinin Türkiye’nin 10 yıl içinde öncelikli konusunun düşünce ve ifade özgürlüğü olması gerektiğini söylediklerini belirten Prof. Yılmaz, "Medya mensuplarının yüzde 30’u yıkıcı ve bölücü yorum ve yazılar ile ekonomik spekülasyonlara yol açabilecek yazıların yasaklanmasını istiyorlar" diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:48

İLGİLİ HABERLER