Gündem
  • 24.5.2024 11:00

İşte İsrail’in sır gibi sakladığı vurulan asker sayısı

İsrail’in sahadaki kayıpları İsrail’in kamu yayıncı kuruluşu tarafından duyuruluyor. Bunun dışında bilgi veren veya alınacak olan bir makam bulunmuyor.
İsrail’de vurulan askerlerinin isimleri resmi olarak duyurulmadan açıklanması büyük suç olarak kabul ediliyor.
HAMAS uzun zamandan bu yana İsrail’in ölü ve yaralı asker sayısını yasakladığını savunuyor.
Bu iddia sadece Filistinlilerin değil İsrail kamuoyunun da düşüncesi…
Sonunda İsrail hastanelerinin resmi verileriyle gerçek ortaya çıktı.
Bir medya kuruluşu HAMAS’ın AKSA TUFANI harekatından sonra hastanelerin istatistiklerini inceledi.
O inceleme sonrasında sır gibi saklanan yaralı asker sayısı ortaya çıktı.
Hastane istatistiklerine göre AKSA Tufanı’ndan bu yana 15.663 asker vurulmuş..
İsrail 2 bin civarında askerinin yaralı , 700’e yakın askerinin ise ölü olduğunu açıklamıştı..

İşgaldeki ölü ve yaralı sayısı son iki ayın en yüksek seviyesinde. 
Refah ve Cebeliye çatışmalarına denk gelen kayıplara ilişkin dikkat çekici resmi veriler

Refah ve Cebeliye çatışmalarıyla bağlantılı olarak işgal askerlerinin ölüm sayısı son iki ayın en yüksek seviyesinde - Arab Post - Reuters

İsrail Sağlık Bakanlığı'nın "Arabi Post" tarafından görülen resmi verileri, İsrail hastanelerinin, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde Refah ve Jabalia savaşlarına başlamasından bu yana son iki ay içinde7 Mayıs 2024'ten aynı ayın 20'sine kadar en yüksek enfeksiyon (Yaralı) oranını aldığını gösteriyor . 

Mayıs 2024'te enfeksiyonlardaki bu dikkate değer artış, Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana ordu ölümleri veritabanının gösterdiğine göre, son iki ay içinde işgal askerleri arasında en yüksek sayıda ölümün kaydedildiği döneme denk geliyor . 

Ayrıca 7-20 Mayıs 2024 arasındaki dönemde enfeksiyon sayısında artış olduğuna dair resmi rakamların gösterdiği şey, işgal ordusunun bu dönemde çok sayıda askerinin enfeksiyona yakalandığı yönündeki resmi beyanıyla da örtüşüyor. 

İsrail Sağlık Bakanlığı, savaşın başlangıcından bu yana oluşturduğu veri tabanında ölü sayılarını sıralıyor ve bunun İsrail'in adı olan "Demir Kılıç Savaşı" döneminde hastanelere kaldırılan yaralılar için olduğunu söylüyor. Gazze'deki savaş için. 

İsrail'in, savaş sırasında İsrail ordusunun kayıpları hakkında yayınlananlara yönelik askeri sansür uygulaması nedeniyle, bakanlığın verileri sivil ve askeri kayıplar arasında net bir ayrım yapmıyor. İsrail raporları, ordunun, askerlerinin yaralanmalarının gerçek sayısını kasıtlı olarak gizlediğini doğruluyor. İsraillilerin moralini korumak için. 

Buna rağmen İsrail Sağlık Bakanlığı veri tabanında belirli zaman aralıklarında açıklanan enfeksiyon sayıları, özellikle enfeksiyon sayılarının işgal ordusunun yeni savaşlara başladığı dönemle karşılaştırılması durumunda ordudan yaralananlara ilişkin göstergeler veriyor. Gazze Şeridi'nde. 

Refah ve Cebeliye savaşlarından bu yana yüzlerce kayıp

Resmi verilere göre, İsrail sivil hastaneleri yalnızca 7 Mayıs 2024'ten 20 Mayıs'a kadar olan dönemde 356 enfeksiyon alarak günlük enfeksiyon ortalamasını 25,4'e çıkardı. 

Kaydedilen bu yüzde (7 Mayıs'tan 20 Mayıs 2024'e kadar), günlük ortalama 13,8 enfeksiyonla enfeksiyon sayısının 416'ya ulaştığı Nisan 2024'ün tamamı boyunca İsrail hastanelerine kabul edilen enfeksiyonların yüzdesini aşıyor. 

Mart 2024'ün tamamında İsrail hastanelerine kabul edilen enfeksiyon sayısı 482'ye, günlük ortalama 15,5 enfeksiyona ulaştı. 

İşgal ordusu, 7 Mayıs 2024'te Gazze'nin güneyindeki Refah Valiliği'nin doğu kesimlerine kara harekâtı başlatmıştı ve 11 Mayıs 2024'te işgal, Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye'ye kara saldırısıyla yeni bir muharebe başlattı. ardından Cebaliye kampındaki operasyonlarını genişlettiğini duyurdu. Çatışmalar 21 Mayıs 2024'e kadar halen devam ediyor. 

İsrail'in resmi rakamlarına bakıldığında, saldırının başladığı gün olan 11 Mayıs 2024'ten 15 Mayıs 2024'e kadar kaydedilen enfeksiyon sayısında Cebaliye saldırısının başladığı döneme denk gelen hastanelere kabul edilen enfeksiyonlarda gözle görülür bir artış var. 2024'te günlük ortalama 34 enfeksiyonla 170 enfeksiyona ulaştı. 

15 Mayıs 2024'te işgal ordusunun "Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 50 askerin yaralandığını" açıklamasının yanı sıra, Mayıs ortasında İsrail medyası, hastanelerin çok sayıda yaralı ve ölü İsrailliyle ilgilendiğini duyurdu. Strip'teki savaşların bir sonucu.

İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana yaralılar işgal altındaki toprakların kuzeyi, güneyi ve merkezinde bulunan 26 hastane ve tıp merkezine götürüldü. 

Bakanlığın veri tabanında, Gazze Şeridi'ne en yakın hastanelerin en çok yaralıyı ağırlayan hastaneler olduğu, bunun da Gazze'deki savaş bölgelerine yakınlığının yanı sıra, saldırıya uğrayan korunaklı yerleşim birimlerine de en yakın hastaneler olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Yaralı askerler öncelikle kurtarılmaları ve tıbbi bakım almaları için gereken süre ile ilgili hususlar nedeniyle bu hastanelere tahliye edilmektedir. 

İsrail Sağlık Bakanlığı veri tabanına göre 7 Ekim 2023'ten 20 Mayıs 2024'e kadar enfeksiyon sayısı 15.663'e ulaştı.

 

Çok sayıda direniş operasyonu ve yüksek oranda asker öldürüldü 

İsrail'in Refah ve Jabalia'ya yönelik saldırısı, iki bölgedeki Filistinli grup üyeleri tarafından gerçekleştirilen kapsamlı müdahale operasyonlarıyla karşılandı ve bu, direnişin Aşdod, Aşkelon gibi Gazze yakınlarında işgal altındaki bir dizi bölgeye başlattığı roket bombardımanıyla aynı zamana denk geldi. ve Beerşeba. 

7 Mayıs 2024'ten aynı ayın 21'ine kadar olan dönemde, 16'sı Gazze'de, bir diğeri de kuzey cephesinde olmak üzere öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 17'ye ulaştı. Aynı ayda öldürülen asker sayısı 23'e ulaştı.

Bu ölüm sayısı son iki aydan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı; 2024 Nisan ayının tamamında öldürülen İsrailli askerlerin sayısı 8 askere, 2024 Mart ayının tamamında ise öldürülen İsrailli askerlerin sayısı 16'ya ulaştı. 

Filistinli direniş grupları, Refah ve Cebeliye'ye saldırının başlamasından bu yana işgal askerlerine karşı bir dizi büyük hedef alma operasyonu düzenleyeceğini duyurmuştu; buna El Kassam Tugayları'nın 2024'te Refah kapısındaki İsrail güçlerini birden fazla kez bombaladıklarını duyurması da dahil. Kerem Şalom geçişini hedef almanın yanı sıra “Rajum” füzeleri ve havan mermileri. 

El Kassam, 10 Mayıs 2024'te de Refah'ta işgal güçlerine yönelik karmaşık bir saldırı gerçekleştirdiğini, burada askerlerin saklandığı bir binayı, bir asker taşıyıcıyı ve bir yaya askeri grubunu hedef aldığını açıklamıştı. ve "gücün tamamının öldürüldüğünü ve yaralandığını" belirtti.

El Kassam ayrıca, "Refah'ın doğusundaki Saad Sayel kışlası bölgesinde önceden hazırlanmış bir mayın tarlasını patlattıktan sonra bir İsrail kuvvetini kesin bir pusuya düşürdüğünü" duyurdu ve "askerlerin öldürüldüğünü ve yaralandığını" doğruladı.

Filistinli gruplar, Cebeliye'de, El Kassam Tugayları'nın 12 Mayıs 2024'te Merkava tankının hedef alınacağını duyurması ve İsrail Özel Kuvvetleri askerleri tarafından gerçekleştirilen bombanın patlatılması da dahil olmak üzere, işgal ordusundaki askerlere yönelik yaygın hedef operasyonları duyurdu. "Merkava tankının hedef alındığı" karmaşık bir operasyonun yanı sıra, bölgede bulunan düşman askerlerinin önceden hazırlanan bomba evine kaçmasının ardından bomba evi patlatıldı ve bir kişi öldü ve yaralandı. 

İşgal ordusunun resmi internet sitesine göre Gazze'de savaşın başlangıcından bu yana 613 İsrail askeri ve subayı öldürülürken, İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verileri savaşın başlangıcından bu yana sivil hastanelere kabul edilen enfeksiyon sayısını gösteriyor. savaş 15.663'e ulaştı. 

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 115.000 ölü ve yaralı bıraktı ve yaklaşık 10.000 kişi, çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında kayboldu.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2024 12:43

İLGİLİ HABERLER