Dünya
  • 25.3.2013 02:22

Kıbrıs Rus Kesimi'nde banka bombalandı

Güney Kıbrıs -Cyprus Bank'a bombalı saldırı düzenlendi

Güney Kıbrıs'ta, Limasol kenti yakınlarındaki Polemidia'da, Kıbrıs Bankası'nın (Cyprus Bank) şubesine bombalı saldırı düzenlendi.
     Rum medyası, saat 23:00 sıralarında kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bankanın girişine bırakılan el yapımı bombanın patlatılması sonucu bankanın ön cephesinde büyük hasar meydana geldiğini duyurdu.
     Olay yerine gelen polisin çevreyi kontrol altına alarak, saldırıyla ilgili inceleme başlattığı belirtildi.
 

Güney Kıbrıs'taki ekonomik sorun -Bankamatiklerdeki limit 100 avroya düşürüldü
 Mali krizle mücadele eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, Avro Bölgesi maliye bakanları ile mutabakata varılan kurtarma paketi kapsamında yeniden yapılandırılması kararlaştırılan Laiki Trapeza'nın (Halk Bankası) bankamatiklerinde daha önce 260 avro olan limit, 100 avroya düşürüldü.
     Brüksel'de, Rum yönetimi ile AB ve IMF arasında sürdürülen müzakerelerde anlaşmazlık konusu olan Kıbrıs Bankası'nın (Cyprus Bank) bankamatiklerine de 120 avroluk limit koyuldu.
     Güney Kıbrıs'ta bankaların 9 gündür kapalı olması iç ticarette büyük sıkıntılara neden oluyor. Nakit sıkıntısı nedeniyle alışverişlerin durma noktasına geldiği ülkede vatandaşlar acil ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor.
    
     Muhabir: Mehmet Hatipoğlu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:55

İLGİLİ HABERLER