Asayiş
  • 28.2.2012 22:08

Milas'ta yangın can aldı...

Hayıtlı Mahalllesinde, bir sitenin 4 nolu blok apartmanının 3'üncü katında yangın çıktı. Milas'ta yaşayan ailesinden haber alamayan Hamdi Ayarığ, komşulardan evi kontrol etmelerini istedi. Bu sırada evi kontrol için gelen civar sakinleri, evden çıkan dumanı görünce itfaiyeyi aradı. İtfaiye gelene kadar kapıyı kırmaya çalışan vatandaşlar başarılı olamadı. Kısa sürede gelen itfaiye yangına müdahale etti. Evde bulunan az sayıda eşya nedeniyle yangın 10 dakikalık bir sürede kontrol altına alındı.
ANNESİ VE ABLASININ HAYATINI KURTARDI
Evde yaşayan 103 yaşındaki Rabia Ayanığ, 78 yaşındaki Hamide Ayanığ ve 64 yaşındaki Saibe Ayanığ'ın aynı odada yattığı ve ısınmak için kullandıkları elektrikli sobanın önce bulundukları odadaki kağıtları ve yatağı tutuşturduğu, ardından Rabia ve Hamide Ayanığ'ın elbisesine sıçradığı, Saibe Ayanığ'ın yangına müdahale ederek ablası ve annesinin hayatını kurtardığı belirlendi.
Bu sırada bacaklarındaki alevleri söndürmek için mutfağa gittiği, musluğu açarak müdahale ettiği ancak, yoğun dumandan zehirlenerek salon girişinde yere düştüğü ve kapının da tutuşmasıyla yanarak hayatını kaybettiği belirlendi.
Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Saibe Ayanığ'ın cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
Yaralılar Rabia ve Hamide Ayanığ 112 ekipleri tarafından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:53

İLGİLİ HABERLER