Gündem
  • 29.3.2006 14:27

NİKSAR'IN NÜFUSU YARI YARIYA AZALDI

SALİH KASIM
TOKAT - Tokat'ın Niksar İlçesi'nde güneş tutulmasının depremi tetikleyeceği yönündeki iddialar üzerine 45 bin olan ilçe nüfusu yarı yarıya azaldığı bildirildi.
Güneş tutulmasının depremi tetikleyeceği ve Niksar İlçesi'nden geçen Kuzey Anadolu fay hattının kırılarak 6.8 ila 7.0 büyüklüğünde deprem olacağı iddiaları sebebiyle Niksar halkı tedirgin bekleyişlerini sürdürüyor. Çoğu vatandaş iddialar üzerine evlerini bırakarak çadırlarda yaşarken, nüfusu 45 bin olan ilçede korku içinde olan halk evlerini terk ediyor. Yaylaya veya ilçe dışına çıkmaya başlayan vatandaşlar, depreme ihtimaline karşı kendilerince önlem alıyor. Yaşanan göç sebebiyle İlçe nüfusunun yarı yarıya azaldığı bildirildi.
İlçe merkezinde 80'e yakın çadır kurulduğu belirtilirken, kurulan çadırlarda vatandaşlar akrabaları veya komşularıyla birlikte yaşıyor. İlçenin Kurudere mevkiinde 100 metrekare alan üzeri dev çadır kuran ve 5 aileyle birlikte yaşan Rahmi Yeter, 20 kişi aynı çadırda yaşadıklarını söyledi. Bir haftadır evlerine girmediklerini belirten Yeter, "Çadırda 15 gün daha kalacağız. Tedbir amacıyla diğer Niksarlılar gibi bizlerde çadırda yaşıyoruz. Korku içinde bekliyoruz" dedi.
Bilim adamlarını dinlediklerini ve hiçbirinin deprem olmayacağı yönünde beyanat vermediğini dile getiren diğer çadır sakinleri ise, "Üstüne basa basa deprem olacağı söyleniyor ama ne zaman olacağı yönünde bilgi yok. Tedirgin olduğumuz ve bir arada olmak için çadırda yaşıyoruz. Bir çok yakınımız, çok sayıdaki vatandaş gibi ilçeyi terk etti. Biz ise gidemediğimiz için burada kalıyoruz. Şuan ilçenin yarısı şehir dışında" diye konuştu.
Yıkılma korkusu yaşadıkları evlerinin bulunduğu apartmanlarının arasına çadır kurmaları dikkat çeken ilçe sakinleri, çadır kuracak yer bulamadıkları için bina yanlarına yerleşmek zorunda kaldıklarını dile getirirlerken, kurdukları çadırların içerisini normal bir ev şeklinde dizayn ettikleri gözlendi.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER