Yaşam
  • 30.1.2007 16:36

OGÜN SAMAST’ÇILAR AKTİFHABER’E SALDIRDI

           www.aktifhaber.com isimli internet haber sitemiz, kendilerini “Hepimiz Ogün Samast’ız” diye tanıtan hacker grubunun saldırısına uğradı. Pazartesi akşamı 17:30 civarında gerçekleşen saldırı sonrası aktifhaberin ana sayfası silinerek yerine, “Hiçbirimiz Ermeni değiliz, Hepimiz Ogün Samast’ız” yazan CodeCryer&Aspava isimli hacker ya da hackerlar, sitenin altyapısıyla da oynadılar.

 

            Merhum Hrant Dink’e yönelik hakaret cümlelerini siteye yerleştiren korsanlar, daha sonra ırkçı yayınlar yapan sitelerine link verdiler.  

 

            Aktifhaber.com yetkilileri olarak, konuyu derhal Cumhuriyet Savcılığı’na bildirdik. Savcılık gerekli işlemlerin yapılması için harekete geçti.

 

            Sisteme yaklaşık 10 dakika içinde yaptığımız müdahale sonucu Meteksan/Bilkent’te bulunan ana bilgisayarımızı (server) kapattık. Sitemizin alt yapısını da tahrip eden kişi ya da kişilerin verdikleri zararı düzelttikten sonra sitemizi 22:30 civarında tekrar yayına soktuk. Ancak 23:15 civarı www.aktifhaber.com  yine aynı şekilde saldırıya uğradı ve ana sayfası yok edilerek yerine “Hepimiz Ogün Samast’ız” sloganını içeren siyah sayfa kondu. Yaptığımız ikinci müdahale sonrası yaklaşık 2 saat süre sonra alt yapımızı yeniden olabildiğince düzelttik.

 

           CodeCryer&Aspava isimli bilgisayar korsanlarının kendi sitelerinde daha önce tahrip ettikleri, şifrelerini kırdıkları onlarca sitenin listesini de kendi siteleri olan www.dehsetialem.com’da yayınladıkları görüldü.

 

            İlk incelemede aşırı ırkçı söylemlere sahip, Ogün Samast gibi bir cinayet zanlısını savunan görüşte ve daha önce kamu kuruluşları dahil pek çok siteye saldırdıkları belirlenen grubun, teröristçe eylemlerini, DAT isimli bir yapılanma içinde sürdürdükleri, belirlendi. Kendilerine DAT Garnizon, DAT İstihbarat, DAT Harekat gibi megaloman isimler koyan grubun sloganı ise “karanlıkta” oynayanlar. Grubun sitede yol açtığı tahribat ta kısa sürede giderildi. Konuyla İlgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı işlem başlattı.

 

            www.aktifhaber.com günlük 110 binin üzerinde ziyaretçisi olan bir internet haber sitesi. Saldırganlar, sitenin uzun uğraşlar sonucu hazırlanmış yazılımını tahrip ettiler, sitemizin okuyucular nezlindeki imajını zedelediler, Ogün Samast isimli cinayet zanlısını öven ifadelerle toplumsal tepkiyi üzerimize çektiler, çeşitli reklam anlaşmaları da bulunan sitemizin yayınını kesintiye uğratıp maddi-manevi zarara neden oldular.

 

            Hrant Dink cinayeti sonrası kamuoyunun hassasiyetlerini sağduyulu biçimde yansıtan, hunharca cinayetin üzerine giden aktifhaber.com’a yapılan bu saldırıyı kınıyor. Tüm medya organlarını yanımızda olmaya çağırıyoruz.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER