Spor
  • 27.6.2009 03:08

OWEN'A 8 MİLYON EURO...

Leo Franco, Mustafa Sarp ve Gökhan Zan'ı bonservis ödemeden kadrosuna katan Galatasaray yönetimi yine çok önemli transfer için kolları sıvadı... Sarı-Kırmızılılar, İngiliz futbolunun en önemli isimlerinden Michael Owen'la masaya oturdu. Londra'da 30 yaşındaki futbolcuyla bir araya gelen yönetici Haldun Üstünel'in Owen'a 2 yıl için 8 milyon Euro'luk müthiş bir teklif yaptığı öğrenildi. 30 Haziran'da bonservisini eline alacak olan İngiliz yıldızın bu tekliften çok etkilendiği ama düşünmek için süre istediği belirlendi.

HULL CITY DE ONU İSTİYOR
İngiliz basını, Newcastle United'dan kesin olarak ayrılacak olan Owen'ı Hull City'nin de istediğini fakat yıldız futbolcunun Galatasaray'ın teklifine çok sıcak baktığını yazdı. Ünlü golcünün transferinin önündeki tek engelin, ailesinin Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmaması olduğu ifade edildi. Fakat Haldun Üstünel'in bu konuda önemli mesafeler katettiği gelen haberler arasında. Üstünel daha önce Baros, Kewell ve Rijkaard'ın Galatasaray'a gelmesinde başrolü oynamıştı.

SCHAARS GÜNDEMDE
Hollanda basını, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın AZ Alkmaar'ın orta alan oyuncusu Stijn Schaars'ın transferini istiyor. Gazeteler, Hollandalı hocanın Lincoln'den faydalanmayı düşünmediğini ve orta alanda Schaars gibi bir oyuncuya ihtiyaç duyduğunu yazdı. 24 yaşındaki Schaars, 4 yıldır formasını giydiği AZ Alkmaar'da 69 maça çıktı ve fileleri 6 kez havalandırdı.

MENSAH SESLERİ!
Galatasaray yönetimi Servet'in Marsilya'ya transferi netleşmemesine rağmen stoper arayışlarını sürdürüyor. Fransa'da yayın yapan RMC adlı radyonun verdiği habere göre, Sarı-Kırmızılı yönetim, Lyon'da forma giyen John Mensah'la ilgileniyor. Galatasaray'ın Ganalı stoper için birkaç gün içinde resmi teklif yapacağı da iddia edildi. Öte yandan İspanyol basını, Rijkaard'ın istediği Barcelona'lı Caceres'in Zaragoza'dan da teklif aldığını ve bu iki takımdan birisine gideceğini yazdı

HOLLANDA YOLCUSU
UEFA Avrupa Ligi'ndeki ön eleme maçları nedeniyle sezonu oldukça erken açan Galatasaray ikinci etap hazırlıkları için bugün Hollanda'ya gidecek. Çalışmalarını bir süredir kendi tesislerinde sürdüren Sarı-Kırmızılılar, sabah saatlerinde İstanbul'dan Almanya'nın Düseldorf şehrine uçacak. Sarı-Kırmızılılar buradan da Almanya sınırında bulunan Hollanda'nın Tegelen şehrine geçerek yeni sezon hazırlıklarını sürdürücek. 6 gün önce İstanbul'da olması gereken Galatasaray'ın kaçak futbolcusu Lincoln'ün Hollanda kampına katılabileceği öğrenildi. Rijkaard'ın Sarı-Kırmızı yönetimin uyaracağı ve ağır para cezası uygulayağı Brezilyalı'ya nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

FRANCO DA KATILACAK
Frank Rijkaard yönetimindeki Galatasaray ilk hazırlık maçını ise çarşamba günü saat 19.00'da Almanya NRW Ligi takımlarından Kleve takımıyla oynayacak. Sarı-Kırmızılılar'ın ardından 4 takımlı özel bir turnuvaya katılacakları açıklandı. Galatasaray'ın henüz resmi sözleşme imzalamadığı kaleci Leo Franco'nun da 1 Temmuz'da İstanbul'a geleceği ardından da yeni sezon hazırlıklarına katılacağı öğrenildi.

ARDA'YA ŞOK CEZA
G.Saray'ın milli futbolcusu Arda Turan, eski sponsoru Puma'ya anlaşma şartlarına uymadığı gerekçesiyle 34 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Puma ile 2005'te 2 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzalayan ancak 'Four Four Two' dergisine verdiği fotoğraflarda rakip firmanın eşyalarını giyen Arda, Bakırköy 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce 34 bin TL ödemeye mahkum edildi.

HOCAMIZ ÇOK İYİ
Galatasaray'ın genç yıldızı Mehmet Topal, iyi bir hazırlık dönemi geçirip eleme maçlarında başarılı sonuçlar almak istediklerini söyledi. Topal, "Bu sene iyi bir hoca aldık ve iyi transferler yaptık. İnşallah onlar takıma iyi bir motivasyon sağlar ve çok başarılı bir sezon geçiririz" dedi.

KAÇAK LINCOLN HALA KAYIP
6 gün önce İstanbul'da olması gereken Galatasaray'ın kaçak futbolcusu Lincoln'ün Hollanda kampına katılabileceği öğrenildi. Rijkaard'ın Sarı-Kırmızı yönetimin uyaracağı ve ağır para cezası uygulayağı Brezilyalı'ya nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

TAM 51 İLDE ASLAN FARKI
Türkiye'nin en önemli elektronik şans oyunları platformu Bilyoner'in tam 1 milyon üyesini kapsayan "En fazla taraftar kimde?" araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre 81 ilin 51'inde daha fazla taraftara sahip olan Galatasaray ezeli rakiplerini geride bıraktı. Türkiye genelinde yüzde 35 taraftar oranına sahip olan Sarı-Kırmızılılar'ı yüzde 33'le Fenerbahçe, yüzde 20'yle Beşiktaş ve yüzde 4'le Trabzonspor ve yüzde 8'le diğer takımlar izledi. İstanbul'da ise Fenerbahçe taraftarlarının oranı yüzde 36, Galatasaray taraftarının oranı ise yüzde 34 çıktı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:38

İLGİLİ HABERLER