Gündem
  • 22.11.2023 12:00

Resmi açıklama!.. Gazze'de her gün 25 İsrailli asker öldürüldü, 15 tank vuruldu

İsrail mezarlıklar müdürü, hükümetin vermediği rakamları verdi, 48 saatte 50 askeri gömdük.Bunun manası şu; İsrail Gazze'de her gün 24 askerini kaybetti. Birbaşka rakam da İran'dan geldi. İran'ın üst düzey askeri komutanı: İsrail Gazze'de günde 15 tank kaybediyor

İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun (IRGC) komutanı, İsrail'in Gazze'de her gün en az 15 tank ve çok sayıda zırhlı araç kaybettiğini söyledi.

İsrail'in 40 günden bu yana Gazze'ye yönelik aralıksız saldırılarına değinen Tuğgeneral Hossein Salami, Siyonistlerin Filistin direniş güçlerinin yıpratma ve saldırılarına maruz kaldıklarını ve İsrail rejiminin her gün çok sayıda askerini kaybettiğini sözlerine ekledi.

General Salami ayrıca Siyonist rejimi Gazze'deki hastanelerin oksijen tanklarını yok ettiği için kınadı ve bunu yaparak İsrail'in güç yansıtmak istediğini söyledi.

Siyonistlerin hatalarını tekrarladıklarını ve onların hataları sonucunda nihai çöküşün yaşanacağını kaydetti.

General Salami, Siyonistlerin ahlak testinde de başarısız olduklarını kaydetti.

Bu savaşta Filistinlilerin galip geleceğini öngördü.

Gazze merkezli Filistinli yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri harekâtında şu ana kadar 13.000'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü ve bunların üçte ikisinin çocuk ve kadın olduğunu duyurdu.

İsrail Askeri Mezarlık Müdürü, Gazze'de Öldürülen İsrail Askerlerinin Şok Sayısını Açıkladı

İsrail ordusunun Gazze'deki kayıplarının boyutunu sakladığı yönündeki suçlamaların ortasında David Oren Baruch, İsrail ordusunun bilinmemeyi tercih edeceği türden bilgileri açıkladı. 

Baruch, Herzl Dağı Askeri Mezarlığı'nın müdürüdür. Gazze'deki çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin defnedilmesinden sorumlu olan odur. 

Baruch, bir röportajında ​​her saat ila bir buçuk saatte bir İsrail askerinin askeri mezarlığa gömüldüğünü açıkladı. 

Baruch, "Artık her saat başı bir cenazenin olduğu, her bir buçuk saatte bir cenazenin olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi. 

“Benden çok sayıda mezar açmam istendi. Sadece Herzl Dağı mezarlığına 48 saatte 50 asker gömdük.”

Baruch'un açıklamasının, İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari ve diğer İsrailli ordu yetkilileri tarafından yapılan günlük brifinglerle tam bir tezat oluşturduğu değerlendiriliyor. 

İsrail'in resmi hesaplamalarına göre, İsrail'in Gazze'yi işgalinde şu ana kadar 60'ın üzerinde İsrail askeri öldürüldü, yüzlercesi de yaralandı.

 

Güncellenme Tarihi : 23.11.2023 12:30

İLGİLİ HABERLER