Gündem
  • 20.1.2013 10:38

Rezalet!. Camide Terörist Taziyesi

BDP Yüksekova’da, PKK’lılar için camiyi taziye çadırına çevirdi. Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde 8 Ocak’ta güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışma da 14 PKK’lı öldürülmüştü. Ölen teröristlerin taziye yeri ise camiler oldu. Camileri istedikleri gibi düzenleyen BDP’lilerin ibadethanelerdeki keyfi davranışları da dikkatlerden kaçmadı.

CAMİ TAZİYE ÇADIRINA ÇEVRİLDİ

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve beraberindeki BDP’li heyet, öldürülen 14 teröristin ailelerinin yaşadığı Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne ve bazı köylerine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Orman Mahallesi, Kadıköy ve Kamışlı Köyü’ne giden Adil Kurt taziye çadırına çevrilen camilerde ağırlandı. Misafirler evi andıran camilerde karşılanırken, cami içerisindeki koltuklar ve oluşturulan şark köşeleri dikkat çekti.

CAMİ İÇERİSİNDE SİYASİ KONUŞMA

Kurt, ateşe tapan teröristler için taziye çadırına çevrilen ibadethanelerde siyasi konuşmalar da yaptı. Mihrabın hemen yanında konuşan Kurt şunları söyledi: “Dün Diyarbakır’da düzenlenen 3 Kürt siyasetçi kadının cenaze törenine katıldım. Hayatımda ilk kez böyle bir karşılama gördüm. Diyarbakır’da yapılan Nevrozlardan daha çok insanın katıldığını gördüm. Çukurca’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren 14 PKK’lının cenazesi Malatya Adli Tıp kurumundadır. Bu cenazeler tanınmayacak halde olduğu için DNA testlerinden sonra kimlikleri belirlenecek. BDP’li heyetler şu an da yaşamını yitirenlere taziye ziyaretleri gerçekleştiriyor.”

YARDIM İSTEDİ

Yağan kar nedeniyle Hakkâri’de ve bulundukları bölgede hayatın olumsuz etkilendiğini söyleyen Kurt, devletten yardım istedi. Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve BDP’li yöneticilerinin de hazır bulunduğu açıklamada Kurt, “Bölgede bir afet durumunun yaşandığını gördük. Belediyelerimize hiçbir yardım verilmiş değil. Ben bizzat Beşir Atalay ve Afet işleri Genel Müdürlüğüyle görüştüm. Kendilerine bölgeye yardımcı olmalarını ve bu duruma daha fazla sesiz kalmamaları konusundaki taleplerimizi ilettim. Umarım en kısa zamanda bir sonuç alırız” dedi.

Ramazan Alkan \ Yeni Akit

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER