Spor
  • 23.10.2009 13:50

RIDVAN DİLMEN'İN KALEMİNDEN FENERBAHÇE

Açıkcası ben Fenerbahçe’nin Galatasaray derbisi öncesi Steaua Bükreş maçına bu kadar konsantre olacağını tahmin etmiyordum. Hakikaten de teknik kadro ve oyuncuları kutlamak lazım.
İyi oynarsın, kötü oynarsın ancak bu maçlarda en büyük problem her zaman için konsantrasyon eksikliği olur. Hem maçın deplasmanda oynanması, hafta sonu Galatasaray sınavı, kötü zemin şartları rakibin son şansı... Bunların hepsini üst üste koyduğunuzda kaybetme ihtimali yüksekti aslında Fenerbahçe’nin. Bana öyle geldi. Ama beni şaşırttılar. Olumlu yönde tabii... Keşke hep böyle şaşırsam...
Hakikaten de iki takım arasında ciddi bir kalite farkı vardı. Fenerbahçe daha 1. dakikadan itibaren yüksek tempo, yüksek konsantrasyon ve yüksek mücadele gücü ile oynadı. Kaleci Volkan’dan en uçtaki Kazım’a kadar herkes arzulu ve iştahlıydı. Arzulu olduğu kadar da hücum organizasyonlarında sakin ve hızlıydı. Hem sakin, hem hızlı nasıl oluyor diye soracaksınız mutlaka. Kötü zeminde ayağa ve öne oynayarak, tehlikeli bölgede ise çabuklaşarak derim. Golde olduğu gibi.
Bu sonuçtan sonra Fenerbahçe turu hemen hemen garantiye aldı sayılır. Elemelere sıfır puanla başlayıp üst üste iki deplasmandan üç puan çıkarmak doğrusu Fenerbahçe’ye yakıştı.
Emre Belözoğlu muhteşem bir sezon geçiriyor. Kaptan Alex de Souza’nın yokluğunda takımın liderliğini eline aldı. Fenerbahçe’nin attığı gol ise müthiş bir varyasyon sonucunda geldi. Ayağa çabuk oynayıp ikiye birlerle ceza alanına yaklaştılar. En son savunmanın bek oyuncusu hücumda topla buluştu. Forvetin sağında oynayan futbolcu ise golü yaptı. Hakikaten ders niteliğinde bir organizasyondu. Fenerbahçe bu maçı sonuna kadar hak etti. Ve sonuçta da istediğini alarak dönüyor.
Son bir paragraf da Özer Hurmacı için açalım. Fenerbahçe forması ile uzun bir sakatlık dönemi sonrası ilk kez ilk 11’de mücadele etti. Bu hiç de kolay değildir. Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında devamlı oynayarak temposunu artıracaktır. Kumaşı bayağı iyi bir oyuncu. Fizik olarak da güçlendiğinde Fenerbahçe’ye çok yarar sağlayacaktır.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:27

İLGİLİ HABERLER