Spor
  • 24.6.2009 01:42

RİJKAARD'İN İLK HEDEFİ BELLİ OLDU!..

G.Saray’ın teknik patronu ilk olarak defans dörtlüsünü oturtturmaya çalışacağını söylerken, kısa zamanda işlerinin zor olduğunu yakın çevresine söyledi.

GALATASARAY’ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard takımını yeni sezona hazırlarken, planlarını da yapmaya başladı. Barcelona’ya güzel günler yaşatan Hollandalı çalıştırıcı aynı başarıyı sarı kırmızılı takımda da yaşamak için kolları sıvadı ve bu konuda önceliği savunmaya verdi.

Defans dörtlüsüne önem veren teknik patron, takımdaki birçok oyuncuyu cd’lerden izlediği için net bir fikir sahibi olmadığını yakın çevresine söylerken, "Bugünün futbolu geriden başlayan bir oyun sistemine oturdu. Futbolun anahtarı defans oldu. Geride oynayan futbolcuların kullanacağı iyi paslar her zaman avantaj olur. Atılacak kötü paslar ise geriye tehlike olarak döner. Bu yüzden de savunma oynayan kişiler oyunu yönlendiren oyunculardır" ifadelerini kullandı.

Sürpriz olabilir

Oyuncularının fizik gücünü 16 Temmuz’da UEFA Avrupa Ligi maçına kadar belli bir seviyeye çıkarmak istediğini de sözlerine ekleyen başarılı çalıştırıcı, şöyle konuştu: "Kısa zamanda işimiz çok zor. Şu anda yardımcım kısa zamanda çok işi yapacak kabiliyete sahip. Ben ise elimdeki malzemeden kimlerden yararlanacağım onun hesabını yapacağım. Her an bir ya da 2 tane genç isim sürpriz olarak gündeme oturabilir. Takıma sonradan dahil olacak oyuncuları gördükten sonra oyun felsefemi kuracağım." HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER