Medya
  • 3.6.2008 09:29

SABAH'IN YAYIN YÖNETMENİNE HAPİS CEZASI

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’a 23 Ocak 2007 tarihli ’Bekçi Mesut’ başlıklı yazısında hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 2 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Babahan’ın cezası paraya çevrildi ve 6 bin 600 YTL ödemeye mahkum edildi. Mahkeme kararında gerekçelerini şöyle açıkladı:

“Ana hatları daha sonra açıklanacağa üzere sanığın Sabah Gazetesi’nin 23.1.2007 tarihli nüshasının 4. sayfasında ’Bekçi Mesut’ isimli yazıda yazı bir bütün olarak incelenip ele alındığında, katılana hakaret etiği tüm dosya kapsamında anlaşılmış olmakla, sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 125/1 ve 3. maddesi uyarınca suçun işlenişini dikkate alınarak taktiren 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına; TCK’nın 125/4 maddesi uyarınca sanığın cezası taktiren 6’da 1 oranında arttırılarak 1 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına; TCK’nın 62. maddesi uyarınca sanığın cezasından duruşmadaki davranışı göz önüne alınarak takitren 6’da 1 oranında indirim yapılarak 11 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına, TCK’nın 50 ve 52. maddeleri göz önüne alınarak sanığın suçu işleyişi ve kişiliği göz önüne alınarak sanığın verilen cezanın ve her günü 20 YTL’den hesap edilerek sanığın 6 bin 600 YTL para cezasıyla cezalandırılmasına kara verilmiştir...”

Parlak ne demişti?

Prof. Parlak davayla ilgili olarak, “Hukukun herkese ihtiyacı var. Bir kez daha hukukun üstünlüğü ve kimsenin kimseye hakaret etme hakkı olmadığı görülmüştür” dedi. Prof. Parlak ’Bekçi Mesut’ yazısına ilişkin Babahan’a gönderdiği tekzip metninde ise şu ifadelere yer vermişti: “Yazınızda bir yandan bilimselliği ve fikirlerin özgürce ifade edilmesini savunurken, düşüncelerini açıklayan bir kimseye hakaret etmekten veya doğru olmayan bilgilere yer vermekten de çekinmiyorsunuz. (...)Devlet memuru olmam, sizi bilemem ama benim için bir gurur vesilesidir. Bu ifadeniz, dürüst bir şekilde görevini sürdüren binlerce devlet memuruna ve emekliye bir hakarettir."

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER