Dünya
  • 29.2.2012 12:28

Siğil kaplı bu adamla evlendi!..

Hindistan'ın Haydarabad'da yaşayan ve Müslüman olan Muhammed Ömer'in bütün vücudu baloncuklarla kaplı.O yüzden de ona baloncuk adam deniliyor.
Şimdi 62 yaşında olan Muhammed Ömer'in vücudunda bu kabarcıkların çıkması 14 yaşında başlamış.O günden sonra da bütün vücudu bu timörlerle tamamen kaplanmış.Yapılan testlerde timörlerin iyi olduğu tespit edilmi ama bir çaresi bulunamamış.
Eşi ve 3 çocuğuyla yaşayan Muhammed Ömer'in en büyük korkusu bu timörlerin çocuklarına veya karısına geçmesi.
Çocukluk döneminde teninin pürüzsüz olduğunu anlatan Muhammed Ömer, "20 yaşından sonra yumrularda aşırı bir artış oldu.Annem beni doktora götürdü.Doktor buna bir çare bulamadı.Ancak evlenmemem gerektiğini söyledi.Küçük bir ihtimal olsa da bu timörlerin çocuklarıma geçebileceğini belirtti.Bu yüzden uzun süre evlenmedim.Başka bir doktor bu ihtimalin zayıf olduğunu söyleyince evlenmeye karar verdim.45 yaşındayken Farhat-un-Nisa ile evlendim.Farhat-un-Nisa benim bu durumuma hiç aldırmadı ve beni sevdiğini söyledi.Karım o zaman 28 yaşındaydı.Şimdi çocuklarımda bu urları görmeyince çok seviniyorum" dedi.
Doktorlar Muhammed Ömer'in rahatsızlığına Nörofibromatozis teşhisi koydu.

NÖROFİBROMATOZİS nedir?

Nörofibromatozisler (NF), sinir sisteminin çeşitli kısımlarında veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen ve bunun yanı sıra kemik ve cilt gibi dokuları da etkileyebilen kalıtsal hastalıklardır. Ayrıca gelişimsel bozukluklara yol açabilirler: örneğin, NF1'li bireyler arasında öğrenme güçlükleri toplumun diğer bireylerine kıyasla daha sık görülür. NF için kullanılan çeşitli terimler mevcuttur;

NF1 1882'de tıp literatüründe ilk defa Friedrich von Recklinghausen tarafından tanımlanmış ve yıllarca bu isimle anılmıştır.
Fakomatozlar olarak anılan bir grup hastalık içinde yer alır. "Phakos" Yunancada doğumsal leke anlamına gelmektedir, NF1'de de deride doğumda da görülebilen sütlü kahve renkli lekeler bulunur.
NF deri ve sinir sistemini birlikte etkileyen hastalıklar arasında en yaygın görülendir.

Nörofibromatozis Tipleri
Nörofibromatozis, tip 1 ve tip 2 olmak üzere iki sınıfa ayrılmaktadır. Nörofibromatozis tip 1 (NF1) von Recklinghausen ya da periferal nörofibromatozis olarak bilinmekte ve 4000 kişide 1 oranında görülmektedir. Belirtileri arasında ciltte çok sayıda cafe-au-lait (CLS) olarak adlandırılan sütlü kahve renkli lekeler, nörofibrom adı verilen urlar ve omurilikte eğilme (skolyoz) bulunur. Bunların yanı sıra beyinde, kafa sinirlerinde ya da omurilikte tümörler gelişebilmektedir. Hastaların yaklaşık %50'sinde öğrenme ile ilgili zihinsel problemler görülmektedir.
Nörofibromatozis tip 2 (NF2): Bilateral akustik nörinom veya vestibuler şvannom olarak da bilinen bu hastalık nadir görülmekte, 40.000 doğumda bir kişide ortaya çıkmaktadır. Kafa sinirlerinde ve omurilikten çıkan sinirlerde de tümörler gelişebilir. Ýşitme sinirindeki tümörler nedeniyle işitme kaybı 10'lu ya da 20'li yaşların başlarında hastalığın ilk belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır.

Nörofibromatozis'in kesin bir tedavisi yoktur.

Muhammed Ömer'in bu rahatsızlığının aynısı daha önce Endonezya'da 57 yaşındaki  Chandra Wisnu'da görülmüştü.  Chandra Wisnu'daki durum çocuklarına da aynı şekilde geçmiş ve onlarda da baloncuklar oluşmaya başlamıştı.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR. KAYNAK GÖSTEREMEN KULLANILAMAZ

İŞTE O ADAMLAR

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:52

İLGİLİ HABERLER