Yaşam
  • 4.5.2010 11:38

TELEKIZ KUŞ MU KONDURUYOR?

Psikolog Özalp, erkeğin merak ettiğini söylerken Dr. Dümen ise "Kadın üzerinde egemen olma dürtüsü" dedi


Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir fuhuş operasyonunda ünlü ve evli isimlerin telefonda yaptıkları telekız pazarlığı basına yansıdı. SABAH yazarı Ayşe Özyılmazel bunun üzerine pazar günkü köşesinde, "Erkek neden telekız çağırır?" sorusunu konu edindi. Özyılmazel'e göre telekızla 'performans endişesi' yaşamazsınız, telekızın haftada 5 gün başı ağrımaz, dırdırı yoktur, masrafı bellidir. Biz de konuyu uzmanlara sorduk. İşte görüşler:

"CİNSELLİK BAŞKA ŞEFKAT BAŞKA" Özay
Özdemir (Psikiyatrist): Meselenin psikolojik temelinde erkeğin sevgi ve şefkat duygusunu tatmin eden partneri ile cinselliği ayrı tutmak istemesi yatıyor. Bilinçdışı motivasyondan kaynaklanan bu durumda, cinsellik dürtülerinin doyumunun sağlandığı partnerle, sevgi ve şefkat duygularının doyumunu sağlayan kişi arasındaki ayrım ihtiyacı erkekleri telekız çağırmaya sürüklüyor.

"PARASI OLAN DÜDÜĞÜ ÇALAR"
Haydar Dümen (Psikiyatrist): Ne zaman iki erkek yan yana gelse konu kadın olur. Bu, kişide erk, güç etkisi oluşturuyor. Telekız olayı temelde bu açlığın yansımasıyla, kadına parayla egemen olma gibi sorumsuzluğun neticesinde gerçekleşiyor. Sorumluluk duymadan, bağlanmadan, parayla egemen olma, toplumsal yozluğun boyutu. Tamamen 'parası olan düdüğü çalar' hikâyesi.

"BİRBİRİNE TELEKIZ GÖNDEREN VAR"
Alanur Özalp (Psikolog): Erkekler bir kere bu olayı merak ediyor. Kendi kendine "Acaba evdeki eşimden farklı ne yapacak, kuş mu konduracak?" diyor. Genelde erkeklerin kendi aralarındaki sohbetlerde iş dönüp dolaşıp sekse geliyor. Arkadaş grubunda birisi böyle bir teklifte bulunduysa, diğerleri niyetleri olmasa da "hayır" diyemiyor. Üstelik birbirine hediye gönderen erkekler de var. Bu tip örneklerle çok sık karşılaşıyoruz.

"ERKEK SPERM DAĞITMAK İSTER"
Şirin Maviengin (Psikolog): Erkekler soy yayma ve çoğalma güdüsüyle spermlerini dağıtmak ister. Evliliklerde belli bir süre sonra çiftler arasında cinsel çekim azalıyor. Erkekler evrimsel açıdan tatmin olmak için de, hayatlarında farklı ve eşlerinden tamamen yabancı biriyle deneyim yaşamak isteyebiliyor. İşin içine telekız girdiğinde sorumluluk almayacaklarını düşünüyorlar. (SABAH)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:08

İLGİLİ HABERLER