Gündem
  • 17.11.2009 00:00

TÜRKİYE'NİN MERAK ETTİĞİ SORU...

Çiçek görevinin başına döndü mü? Bu önemli soru, tahliye kararından sonra en çok konuşulanların başında geliyor. İşte tam da bu noktada, emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, dikkat çekici bir ayrıntıyı gündeme getiriyor.

Emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı usulden değil esastan incelemekle ihsas-rey de bulunduğu görüşünde. Petek'e göre, Dursun Çiçek'in serbest kalması, cuntanın TSK ve yargıdaki gücünü göstermesi bakımından önemli...

Peki bundan sonra ne olacak? Tartışmalı şekilde tahliye olan Dursun Çiçek, soruşturmanın sağlıklı şekilde yürümesi için açığa mı alınacak? Yoksa cunta iddialarının merkezinde bulunan Albay, görevine geri mi dönecek?

Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun anayasayı ihlal ve terör örgütü üyeleği iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen bir subayla ilgili sarfettiği bu sözler akıllara, Yüksek Askeri Şura kararlarını getirdi.

Ali Coşar ve Güray Balatekin, haklarında mahkeme kararı olmadan meslekten ihraç edilenlerden sadece ikisi. Tabip Kıdemli Albay Prof. Dr. Mustafa Kahramanyol'un 28 Şubat sürecinde ordudan nasıl bir iftirayla ihraç edildiğini ise ATV haber ekrana getirmişti...

Petek, kimi zaman bir iftira mektubuyla ilişiği kesilen subaylar olduğu iddialarını hatırlatıp, haklarındaki ciddi ithamlara rağmen bütün mesleki haklarından faydalananların bulunmasını, ciddi bir çelişki olarak yorumluyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 13:59

İLGİLİ HABERLER