Gündem
  • 7.10.2007 00:41

UNAKITAN'DAN AHMET NECDET SEZER'E : ASIK SURATLI VETOCU

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin uçurumun kenarında bir ülke iken söz sahibi olan, liderinin sözü dinlenen bir ülke haline geldiğini söyledi.

Unakıtan, partisinin Adana İl Teşkilatınca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Türkiye'nin 2002'den bu yana önemli mesafeler kat ettiğini, herkesin yatırım yapmak için can attığı bir ülke haline geldiğini belirtti. Türkiye'ye yıllarca gelmemiş devlet başkanlarının yurdu ziyaret ettiğini kaydeden Unakıtan, ''Türkiye, artık dünya gündeminde önemli bir madde. Türkiye'de her şey değişti, politika da siyaset de değişti.

Artık kavga gürültü çıkarıp bundan nemalanmaya çalışanlar yok. Türkiye uçurumun kenarında bir ülkeyken söz sahibi olan, liderinin sözü dinlenen bir ülke haline geldi'' dedi. Unakıtan, 21 Ekimde yapılacak referanduma değinerek, bundan sonra halk iradesinin cumhurbaşkanını belirleyebilmesi için sandıktan yüzde 51 oranında ''evet'' oyu çıkması gerektiğini bildirdi.

-''HER OTURUM 3 TRİLYON LİRAYA MAL OLUYOR''-

Geçen nisan ayında bir talihsizlik yaşandığını, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, ilk turda 367 milletvekili sayısı bulunamadığı gerekçesiyle cumhurbaşkanı seçilemediğini hatırlatan Unakıtan, şunları kaydetti: ''Anayasa Mahkemesi geçmiş yıllardaki farklı uygulamalara rağmen 367 sayısı bulunamadığını belirterek bir karar verdi.

Anayasa Mahkemesine itiraz edemezsiniz. Kabullendik ancak, Türkiye'de her şey kilitlendi. Başı olmayan bir ülkede doğal olarak her şey bir anda kilitlenir. Mecliste 367 milletvekilinin bulunamamasının tek nedeni bazı partilerin oturuma katılmamasıydı. Meclisteki her oturum 3 trilyon liraya mal oluyor. Bu para, vatandaştan çıkıyor, milletin vekili olarak meclisten kaçıyorlar. Biz onlara 'gel' dedik, gelmediler.

İşte millet gelmeyenleri böyle gönderir. Halk desteği olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Cumhurbaşkanı seçimi problem olmaktan çıkmalı, bu nedenle seçimi halka bırakılmalı. Hiç bir Avrupa ülkesinde cumhurbaşkanı seçimi krizi yaşanmıyor. Bizim artık kısır çekişmelerle zaman kaybetme şansımız yok.'' Bakan Unakıtan, Abdullah Gül'ü seçmek istediklerinde engelle karşılaştıklarını ancak, sonunda 22 Temmuz'da milletin istediğinin gerçekleştiğini belirtti. -''.

..BİRAZ GÜL BE KARDEŞİM''-

Referandumda ''evet'' oyu kullanılması halinde Abdullah Gül'ün yeniden seçileceği görüşünün de yanlış olacağını ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti: ''11. Cumhurbaşkanı seçildi. Referandum 12. Cumhurbaşkanının seçimi için geçerli olacak. Yani 'evet dersem Gül tekrar mı seçilecek' gibi bir şey söz konusu değil. Halkı, bu süreçte iyi bilinçlendirmeliyiz. Fitneciler milletin kafasını karıştırıyorlar. Biz 'halka gidelim, halk seçsin' diyoruz.

CHP çıkıp, 'halka gitmeyelim' diyor. Hem halkı idare edeceksin hem de halktan korkacaksınız. Yok öyle bir şey. Biz millete gideceğiz ve sonucu göreceğiz. 21 Ekim'deki referandumdaki çoğunluk 'evet' derse asık yüzlü, her kanunu veto eden cumhurbaşkanı bir daha kolay kolay gelmez. Başbakan ziyaretine geliyor, biraz gül be kardeşim. Ama asık yüzü devam...

Partiler de kazanmasını istedikleri adaylarını daha dikkatli seçerler. Geniş görüşlü, hoşgörü sahipleri adaylar ortaya sunulur.'' Maliye Bakanı Unakıtan, ekonomideki sıçramaların her alanda yapılması gerektiğini, özellikle demokratikleşmede buna ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bakan Unakıtan, toplantının ardından Adana Havalimanına geçerek, hava yoluyla İstanbul'a gitti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER