Gündem
  • 7.10.2007 00:27

ERDOĞAN: ''KONULARI SAHİBİNE GÖTÜRECEĞİZ''

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bundan böyle referandum kültürüne de alışması gerektiğini belirterek, ''Bu ülkede öyle konular gündeme gelecek ki, artık bu konuları sahibine götüreceğiz. Sahibi kim? Millettir'' dedi.
     Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca, düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 22 Temmuz seçimlerinden bu yana yoğun bir siyasi gündem yaşadığını belirterek, yaklaşık 2 hafta sonra 21 Ekim'de anayasa değişikliği referandumunun yapılacağını hatırlattı.
     Başbakan Erdoğan, bu konuda ''Bu, bir maliyet getirecek. Şimdi gündemde anayasa değişikliği var. Yeni anayasa hazırlanıyor. Öyleyse niçin bir referandum?'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığına işaret etti.
     Burada bir ''saptırma'' bulunduğunu ve bu hedef saptırmayı ortadan kaldırmak için bir açıklama yapmak durumunda olduğunu ifade eden Erdoğan, 21 Ekim referandumunun, seçimden sonra alınmış bir karar olmadığını vurguladı.
     Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Tabii ki, kararımız bellidir. Bu karar aslında bir konsensüs neticesidir. Nedir o? Milletvekilliği süresi 5 yıl olmasın, 4 yıl olsun talebi vardı. Biz de 'peki, evet olsun' dedik. Şimdi ise bakıyorsunuz, 'Nasıl olsa anayasa hazırlanıyor, bırakalım orada bu iş halledilsin'... Tamam da zaman kaybetmek istemiyoruz. Önce bu işi bir sağlama alalım, ondan sonra bunlar zaten anayasa içinde olacak. Toplam 7 maddelik bu paketi referandumla halledeceğiz. Bu konuda bizim oyumuz 'evet'tir.''
     'Hayır' oyunun, halkın seçimi noktasında aslında 'halka gitmeyelim, bunu parlamento içinde yine halledelim' anlayışının bir devamı olduğunu belirten Erdoğan, ''Hayır oyu, milletvekillerinin 5 yılda bir seçimini getirir. Hayır oyu, cumhurbaşkanının 7 yıl seçimine devam demektir. Anayasa çıktığı takdirde tekrar tabii bu değişecek, bu ayrı mesele. Bu sürece girmiş bulunuyoruz''dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER