Sağlık
  • 17.5.2006 00:05

UTANGAÇ HASTALARA SANAL TEDAVİ...

AYHAN TÜRKEZ
ERZURUM  - Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi, cinsel sorunlar yaşayan, ancak utandığı için doktora gidemeyen hastalar için ilginç bir tedavi yöntemi geliştirdi.

Hastane yönetimi, bu durumda olan hastalara internet ortamında sanal tedavi uyguluyor.
Hastane Başhekimliği tarafından, cinsel sorunlarını doktorla paylaşmaktan çekindiği için hastaneye gelmeyen yüzlerce insan için hastanenin www.palandokendh.gov.tr adresli internet sitesinde bir link oluşturuldu.

"Sorun, cevaplayalım" adını taşıyan linki tıklayan vatandaşlar, cinsel sorunlarını ve mail adreslerini yazarak sanal ortamda tedavi olma şansı yakalıyor. Hastalardan gelen mailler direkt olarak hastane Başhekimi Recep Almacı'ya ulaşıyor. Hastanın sorunu, başhekim tarafından konunun uzman hekimine aktarılıyor ve hastanın mail adresine, uygulanacak tedavi hakkında bilgiler gönderiliyor.

Hastane Başhekimi Recep Almacı, yaklaşık 3 ay önce başlatılan uygulamanın son derece olumlu sonuç verdiğini ifade ederek, "Hastalarımızın durumuna göre, ya tedaviyi kendileri yürütüyor ya da isimleri gizli tutulmak kaydıyla hastaneye davet ediyoruz" diye konuştu. Almacı, sözlerine şöyle devam etti:


"Özel hastanelerden hiçbir farkımız yok. Artık hastalarımıza internet aracılığıyla da ulaşabiliyoruz. Utandığı için doktora gelemeyen hastalarımıza, internetten 'Sorun, cevaplayalım' köşesi açtık. Cinsel sorunu olan kadın ya da erkek hastalarımız buradan rahatsızlığını bize aktarıyor. Biz de uzman doktorlara iletip, ya hastalığıyla ilgili çözüm buluyoruz ya da isminin gizli tutulacağı kaydıyla hastanemize davet ediyoruz."
Doğu Anadolu Bölgesi'nde halkın cinsel sorunlarını doktorla paylaşmaktan çekindiğini söyleyen Dr. Almacı, halkın bu hizmete yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Almacı, "Siteye yapılan müracaatlarda genelde iktidarsız olduğunu söyleyen erkekler yoğunlukta oluyor. Ancak erken boşalma sorunu olduğunu belirten hastalar da var. Bazı kadınlar ise çocuğu olmadığını belirterek bitkisel ilaçlarla çocuğunun olup olmama ihtimalini soruyor. Biz de kendilerine özellikle tüp bebek yöntemi konusunda bilgiler verip, bu yola başvurmalarını ya da hastanede tedavi olmalarını öneriyoruz. Fakat gelir seviyesi düşük olan insanlar bu hizmetten yararlanamıyor. Çünkü maddi durumu iyi olmayan bu kesim, internete çok uzak. Bazıları akrabası aracılığıyla internetten cinsel sorunla ilgili yazı atıyor, ancak mail adresi olmadığı için yazdığı yazıya cevap veremiyoruz" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:34

İLGİLİ HABERLER