Gündem
  • 21.4.2009 14:17

YALÇINDAĞ: ERGENEKON TÜSİAD OLARAK ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR DAVADIR

MARDİN - Yalçındağ, Mardin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen TÜRKONFED Başkanlar Konseyinde yaptığı konuşmada, genişleyen krizin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini ve tüm dünyada büyüme tahminlerinin aşağı çekilmekte olduğunu belirtti.
Uluslararası kurumların, 2009 yılı için dünya ekonomisinin büyümesini sıfır düzeyinde tahmin ettiklerini bildiren Yalçındağ, aynı tablonun Türkiye için de geçerli olduğunu kaydetti.
Yalçındağ, uzun vadeli reform ve demokratikleşme süreci açısından olduğu kadar, Türkiye'nin tüm dünyada daha istikrarlı ve güvenli bir yatırım ortamı olarak algılanmasında AB uyum sürecinin önemli olduğuna değinerek, ''Önemi büyük olan AB uyum süreci bir süredir neredeyse durma noktasına gelmiştir'' dedi.
Yalçındağ, şunları söyledi:
''2014 AB tam üyelik hedefi, kararlılıkla Türkiye'nin kalıcı gündem maddesi olarak belirlenmelidir. 2014 hedefi kaçırıldığı takdirde üyelik perspektifi ancak bir sonraki mali dönemin başlangıcı olan 2021 yılına ertelenebilecektir. Ne Kıbrıs problemi, ne de bazı AB liderlerinin tutarsız ve konjonktürel yaklaşımları bu yönelimi etkilememelidir. AB mevzuatına uyum demek, gelişmiş bir demokratik standart yakalamak ve etkili olarak işleyen, değer yaratan rekabetçi bir piyasa ekonomisi demektir.''

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER