Ekonomi
  • 27.7.2018 12:00

Yapılara Değer Katan Prekast Cephe Seçenekleri

Yapılara Değer Katan Prekast Cephe Seçenekleri

Modern şehir mimarisinin sanatsal özelliğinin ön plana çıkmasında oldukça büyük bir rol oynayan prekast cephe uygulamaları, özgün tasarıma sahip benzersiz yapıların inşasına olanak tanımaktadır. Dış görünüm için kullanılan geleneksel giydirme ve kaplama seçeneklerine nazaran bir çok avantajı bulunan prekast cephe ürünleri, aynı zamanda prestij ve değer kazandırmaktadır. Olayın teknik detaylarını ele alacak olursak örneğin, dış duvar örme ihtiyacını ortadan kaldırarak maliyetleri düşürmekte, ısı – ses yalıtımı ihtiyaçlarını karşılayarak aynı yönde katkı sağlamaktadır. Doğal afetlere hatta depreme bile dayanabilen esnek yapısı, en zorlu şartlarda dahi sağlamlıktan ödün vermeyerek uzun yıllar boyunca hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanılmasına olanak tanımaktadır.

Prekast Üretimi Nasıl Gerçekleşir?

Oldukça teferruatlı bir takım mühendislik çalışmaları ile mümkün olan bu evre, deneyim ve bilgi birikimi gerektirmektedir. Bir beton türevi olduğundan ötürü imalat kalıplara dökülerek gerçekleştirilmektedir. Projeye özel olarak tasarlanan bu kalıplar oldukça hassas bir çalışmanın ürünüdür. En küçük hatalar dahi dökümden sonra telafisi güç durumları meydana getirebileceğinden uzman kimseler tarafından yapılmalıdır. Döküm esnasında sağlamlığı arttıran çelik karkas sistemi kullanılırken, bu sistem panellerin içerisine konumlandırılır.

Şantiye alanına sevk edildikten sonra profesyonel kişilerce montaj, silikon ve boya uygulamaları yapılarak uygulama süreci tamamlanır.

Yalıtım Olanakları

Günümüzün gürültülü şehir yaşantısında ses izolasyonu büyük bir ihtiyaçtır ve GRC, bu görevi üstlenerek layığıyla yerine getirebilecek niteliktedir.

Isı yalıtımı anlamında da izolasyonlu panel seçenekleri devreye girerek yazın serin, kışın sıcak iç mekanlara zemin hazırlarken, ek harcamalar yapmadan tek kalemde uygulama yapmanıza imkan sağlar.

Bir diğer unsur olan su geçirimsizliğinde ise özel bileşeni sayesinde gerekeni yapar ve yüksek konfora sahip bir yapının bütün gereksinimlerini karşılar.

Dekoratif anlamda cepheye istenilen görünüm kolaylıkla verilebilirken, istenilen renkte boya uygulaması yapılarak süreç tamamen sizin taleplerinize göre şekillendirilebilir. Prekast betonu bu kadar tercih edilebilir hale getirilen gerçek işte budur. Hayal edebildiğiniz her şeyin binanıza uygulanabildiği olan bu seçenek, geleceğin cephe seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda prekast cephe fiyatlarını değerlendirmeye alıp bu getirileri ile birlikte göz önüne aldığınızda yapacağınız yatırımı fazlası ile size kazandıracağını görebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 27.7.2018 14:57

İLGİLİ HABERLER