Spor
  • 27.6.2009 00:00

'YURT İÇİNDE HİÇ BİR TAKIMA SATMAYACAĞIZ!..'

Sağlam, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni sezonun ilk çalışmasının startını bugün verdiklerini bildirdi.

Bazı oyuncuların izinli oldukları için ilk çalışmaya eksik çıktıklarını kaydeden Sağlam, yeni sezona yüksek tempoda çalışarak hazırlanacaklarını ifade etti.

Sağlam, transfer çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, ''Takıma katkı sağlayacak 3 oyuncu alacağız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Son günlerde transferi gündemde bulunan Sercan Yıldırım ile ilgili olarak ise Sağlam, şunları söyledi:
''Başkanımızla birlikte bir karar aldık ve Sercan Yıldırım'ı yurt içinde hiç bir takıma satmayacağız. Burada Bursaspor'un çok önemli bir duruşu var. Bütün takımlar önemli oyuncularını satarlarken biz kimseyi satmadık. Ben bu konuda başkanımıza teşekkür ediyorum. Buradan şehir dinamiklerine de sesleniyorum, daha büyük hedeflere koşmak için onlardan destek bekliyoruz.''

"Sercan'ı satmayı düşünmüyoruz ama..."


Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, bütün Bursa'nın Bursaspor'dan başarı beklediğini belirterek, gelecek vaat eden genç yıldızları hiçbir zaman satmayı düşünmediklerini söyledi.

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Kurmay Albay Mehmet Eldem ve Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar'ı ziyaret etti.

Vali Harput, İbrahim Yazıcı başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, yeşil-beyazlı takımın geçen sezon ligi iyi bir yerde tamamladığını söyledi.

Bursaspor Kulübü'nün şehrin tek takımı olduğunu başarının devam etmesi için kentte herkesin destek vermesi gerektiğinin altını çizen Harput, ''İyi yönetim, iyi hoca, akıllı çalışma her zaman başarı getirir. Bu başarı, şehrin Bursaspor'a olan güvenini artırdı. Yeni sezonda bu başarı daha yukarılara taşınmalı'' dedi.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da, Vali Harput'un her zaman kulübün yanında olduğunu ifade ederek, ''Valimiz her zaman desteğini sürdürüyor. Şehir Bursaspor'dan başarı bekliyor. Bu başarının kalıcı olmasını ve daha yukarılar olmasını istiyor. Biz de bunu gerçekleştirme çabası içindeyiz'' diye konuştu.

Başkan Yazıcı, ziyarette Vali Harput'a isminin yazılı olduğu Bursaspor forması hediye etti. Yeşil beyazlı yönetim kurulu üyeleri daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Kurmay Albay Mehmet Eldem ve Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar'ı makamlarında ziyaret etti.

Bu arada, ziyaretler öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, bir gazetecinin ''Sercan Yıldırım'ın transferi konusunda yeni gelişmeler var mı?'' sorusu üzerine, yıldız bir oyuncunun ancak kulübe büyük bir katkı sağlaması halinde satılabileceğini bildirdi.

Yazıcı, özellikle son 20 gündür gazetelerde ve televizyonlarda Sercan için ''satıldı, anlaşıldı, gitti, gidiyor'' gibi haberlerin yer aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Ben her zaman bu oyuncuyu satmayı düşünmediğimi söylemiştim. Genç ve yetenekli bir futbolcu. Daha 19 yaşında. İster istemez yapılan haberler karşısında kafası karışıyor. Yıldız bir futbolcu, ancak kulübe katkısı büyük olursa satılır. Cazip bir teklif olursa satılır. Bursaspor hedef büyütmüş bir ekip. Gelecek için ümit veren genç yıldızları hiçbir zaman satmayı düşünmedik. Futbolcu satılmaz diye bir şart yok. Futbolcu mutlak satılır. Ama değerinin üstünde ve katkı olacak şekilde satılır. Kayserispor örneğinde olduğu gibi. Yıldız futbolcularını sattılar kimsenin sesi çıkmadı.''

Transfer çalışmalarının sürdüğünü bu doğrultuda takıma katkı yapacak oyuncuları kadrolarına katacaklarını ifade eden Yazıcı, ''Biz daha önce açıkladığımız gibi az ve öz futbolcu alacağız. Temaslarımız sürüyor. İmza aşamasına geldiğimiz futbolcular var. Önümüzdeki hafta içinde transferi tamamlayıp kamp öncesi tam takım olarak yola çıkmak istiyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:38

İLGİLİ HABERLER