Yaşam
  • 26.2.2005 13:46

ZEKERİYA BEYAZ'A İLGİNÇ SORULAR... ÖLDÜKTEN SONRA RUHLARIMIZ NEREYE GİDİYOR?


Gerçek İslam

'İnsan resmi bulunan yerde namaz kılınmaz' diyorlar. Doğru mudur?

CEVAP: İslam tarihinde resim ve heykele karşı oldukça soğuk bakılmıştır, hoş karşılanmamıştır. Bunun sebebi, İslam öncesi Arap toplumunda birtakım putlara, heykellere tapınılması idi. Dinimizde bir kural vardır: Mani zail oldukça, memnu avdet eder. Yani yasaklayıcı sebep kalkınca, yasak da birlikte kalkar ve serbest olur. Dolayısıyla, bugün Müslümanlar'ın resim ve heykele tapınması diye bir konu olmadığına göre, resim ve heykel ile ilgili herhangi bir yasaklama söz konusu değildir. Ancak müstehcen resim ve heykeller yine hoş değildir.
Namaz kılarken ise, karşımızda yani kıble tarafında bir insan veya hayvan resminin veya heykelinin bulunması doğru olmaz. Hem insanın aklını karıştırır, hem de görünüm olarak sanki o resme ve heykele secde ediyormuş gibi bir durum ortaya çıkar. Ama yan duvarda resim olmasında bir sakınca olmaz.

***
Evleneceğim kız, bir süre önce tecavüze uğradı. Çok üzüldüm ama, evlenme düşüncemden vazgeçmedim. Acaba yanlış yapıyorum?

CEVAP: Sen doğru olanı yapmışsın. Evlenme niyetini koru ve zaman yitirmeden de evlen. Tecavüze uğrayan bütün kızlar ve kadınlar masumdurlar, namuslu ve şereflidirler. Burada kötü ve namussuz olan biri varsa, o da, o tecavüzü yapan erkektir.
Eğer sen o kız ile evlenmekten vazgeçersen, onun için ikinci bir yıkım olur. Hatta, o tecavüzü yapan kişinin yaptığı kötülükten daha büyük kötülük etmiş olursun. Ama, niyetini bozmaz ve evlenme kararını gerçekleştirirsen, o zaman çok büyük sevaba kavuşursun Allah katında. Sonra bil ki o kızla evlenirsen çok mutlu olursun, sana çok bağlanır, seni ömür boyu mutlu eder.

***
Ölen insanların bedenleri toprağa gidiyor, peki ruhları ne oluyor? Nereye gidiyorlar, yaşıyorlar mı?

CEVAP: Ölen insanların ruhları, alemi evvah (ruhlar alemi) denilen yere giderler. Orada yaşarlar. Allah'ın bileceği biçimde bir hayat sürerler. Kıyametten sonra, bedenler yeniden canlanacak ve her bedenin ruhu Allah'ın emri ile gelip kendi bedenine girecek, herkes kendi hesabını vermek üzere ilahi huzurda toplanacaktır.
İnsanların bedenlerinin yeniden oluşması konusu, bugün daha kolay anlaşılmaktadır. Bir canlının DNA'sından, klonlama suretiyle o canlıyı yeniden meydana getirmek mümkün olmaktadır. Kıyametten sonra da herkesin topraktaki DNA'sından bedeni yeniden meydana getirilebilir. Esasen, Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle, insanları ilk defa yaratan Allah, ikinci defa da elbette yaratabilir. (TAKVİM)
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:10

İLGİLİ HABERLER