Gündem
  • 17.11.2009 15:47

3 PKK'LIYI ÖLDÜREN TERÖRİST İMRALI'DA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bölücübaşı Öcalan'ın cezasını çektiği İmralı Cezaevi'ne gönderilen 5 mahkumun nasıl seçildiğini anlattı.

İşte Adalet Bakanı'nın açıklamaları:

- İmralı'da 6 tane tek kişilik avluya açılan F tipi koğuş var. 3 tane ortak avluya açılan koğuş var

- Bu sabah itibariyle İmralı'da toplam 6 tane hükümlü var. Bu çalışmayla bir çok alanda önümüze getirilen eleştirileri aşma noktasında önemli bir adımdı.Böylesine çok da önemli olmayan bir konuda Türkiye'nin eleştirilmesine izin verilemezdi

- Gidenlerin 4'ü PKK'ya üye olmaktan mahkum, biri de TİKKO üyesi. İsimler seçilirken İmralı'ya gidiş zorluğuna da bakıldı. Gelen ziyaretçi sayılarına bakıldı. Sağlık durumları gözönünde bulunduruldu.

3 PKK'LIYI ÖLDÜREN TERÖRİST İMRALI'DA
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi'ne gönderilen mahkumlardan Bayram Kaymaz'ın, İzmir'de terör örgütü içinde 3 kişi öldürdüğü iddiasıyla yargılanarak hüküm giydiği öğrenildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden İmralı'ya sevk edilen Mardin Savur doğumlu Bayram Kaymaz (38), 1995'te tutuklandı.
Terör örgütü PKK üyesi Kaymaz'ın, ''ajanlık yaptıkları'' gerekçesiyle, örgüt üyeleri Ahmo Özdemir, Abdülaziz Çoban ve Abdullah Çoban'ın öldürülmesi suçundan yargılandığı, idam cezasına çarptırıldığı, bu cezanın daha sonra müebbet hapse dönüştürüldüğü bildirildi.
Terör örgütü elebaşının Türkiye'ye getirilmesi sırasında cezaevinde kendini yakma girişiminde bulunduğu belirtilen Kaymaz'ın, belden aşağısının felçli olduğu belirtildi.
Kaymaz'ın, Türkiye aleyhine, ''adil yargılanmadığı'' iddiasıyla AİHM'e başvurduğu kaydedildi.
İmralı'ya gönderilen mahkumlardan Şeyhmuz Poyraz'ın da bir süre İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde yattığı, daha sonra Bolu F Tipi Cezaevi'ne naklinin yapıldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 13:58

İLGİLİ HABERLER