Eğitim
  • 1.3.2012 17:52

9 ilde eğitime kar engeli

SİVAS/TOKAT -   Yoğun kış şartlarının yaşandığı Sivas'ın Ulaş, Şarkışla, Suşehri, Akıncılar, Hafik ve Koyulhisar ilçeleri ile Tokat'ın Erbaa ve Niksar ilçelerinde Kaymakamlıkların aldığı karar doğrultusunda eğitime bugün ara verildi.
     Tokat'ın Yeşilyurt ve Reşadiye ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılamıyor. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yarın da köylerdeki okullarla taşımalı eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
     Sivas'ın Suşehri ve Akıncılar ilçeleri ile Tokat'ın Erbaa ilçelerinde belediyeden yapılan anonslarla eğitime bugün için ara verildiği duyuruldu.
     Kar yağışı nedeniyle, Aksaray'ın Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.
      Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, yaptığı açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Elbistan, Pazarcık, Ekinözü, Çağlayancerit ve Andırın ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi. Bu arada, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde de eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
      Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, iki gün önce başlayan etkili kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildiği, diğer ilçelerde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı kaydedildi.
      Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada ise devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle, Eflani, Yenice, Ovacık ve Eskipazar ilçeleri, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
      Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Develi, Sarız ve Sarıoğlan ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Pınarbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de ilçe merkezinde okulların açık olduğunu, ancak taşımalı sistemle beldelerden ve köylerden araçlarla ilçe merkezine gelerek eğitim ve öğretimlerine devam eden çocuklar için okulların tatil edildiğini bildirdi.
      Adana'nın Aladağ ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildi.
      Bitlis'in Tatvan ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi.


Bartın'da eğitime yarın ara verildi

Bartın'da kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime yarın ara verildi.
      İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının devam etmesi ve meteoroloji tahmin raporlarında buzlanma tehlikesinin öngörülmesi nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime yarın ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:50

İLGİLİ HABERLER