Dünya
  • 24.12.2006 15:12

ABD ÇARK ETTİ: KKTC İÇİN ENGELLER VAR!..

ABD’nin Atina Büyükelçisi Charles Ries, KKTC’ye doğrudan uçuş yapılmasında "uluslararası anlaşmalara göre hukuki engeller bulunduğunu" söyledi.
      Rice, Atina’da yayımlanan Tipos Tis Kiryakis gazetesine verdiği demeçte, Türk-Yunan ilişkileri ile Kıbrıs konusuna değinirken, Türk hükümetinin isteği üzerine ABD’nin KKTC’ye doğrudan uçuş konusunu incelediğini, ancak olumsuz sonuca vardığını belirtti.
      Büyükelçi Ries, "İzolasyonların kaldırılması için doğrudan uçuşlar konusunu inceledik. Ancak bu konuda iki sorun var: Böyle bir şey ticari açıdan kalıcı olmadığı gibi, uluslararası anlaşmalarla ilgili olarak da hukuki engeller bulunmaktadır" diye konuştu.
      ABD’nin Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin tezinin iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyon şeklinde olduğunu kaydeden Ries, "Annan Planının son şekli tüm ayrıntılarıyla bunu öngörüyordu. Umarım, gelecekteki müzakereler için Annan Planı temel oluşturur" dedi.
      Ries, Türk-Yunan ilişkileri hakkında ise "Washington’un iki ülke arasında doğrudan görüşmeleri desteklediğini" söyledi. ABD Büyükelçisi, "Türk-Yunan diyalogu ile ilgileniyoruz. Ancak, taraflar sorunların çözümü için hala bir temel bulamadılar" ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER