Dünya
  • 11.6.2004 20:50

AB'NİN IRAK STRATEJİSİNİN AYRINTILARI BELLİ OLUYOR

BRÜKSEL - AB Ortak Dış Politika ve Savunma Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve AB Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Chris Patten, Komisyon Başkanı Romano Prodi ile AB Dönem Başkanı İrlanda Dışişleri Bakanı Brian Cowen'e bir mektup göndererek, AB'nin Irak stratejisi konusunda görüş belirttiler.
     BM Güvenlik Konseyi'nin Irak ile ilgili 1546 sayılı kararına atıfta bulunulan ve kararın memnuniyet verici olduğu kaydedilen mektupta, ''AB'nin Irak'a daha fazla müdahil olması için şimdi kuvvetli fırsat doğmuştur'' ifadesine yer veriliyor.
     AB'nin, Irak'ın egemen, bağımsız ve demokratik bir ülke olmasına önem verdiği kaydedilen mektupta, egemen ve Irak'ı temsil yeteneğine sahip bir hükümetin AB için önemli bir ortak olabileceği belirtiliyor.
     Irak'ta geleceğe yönelik üç hareket noktası öngörülen mektupta, bunlar, ''seçimler dahil olmak üzere siyasi sürecin desteklenmesi, Irak ve bölgesinde istikrar ve güvenliğin sağlanması, Irak ile uzun dönem ilişkilerin sağlanması için gerekli kurumların oluşturulması'' şeklinde sıralanıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:22

İLGİLİ HABERLER