Spor
  • 16.6.2010 11:08

AFP MESUT ÖZİL'İ ALMANYA'NIN İNCİSİ İLAN ETTİ

Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupası, milyonlarca futbolseverlerin ilgisini çekmeye devam ederken, Almanya’nın Avustralya’yı 4-0 yendiği maçın kahramanı olan Mesut Özil manşetlerdeki yerini koruyor. Fransız Haber Ajansı AFP, “Almanya’nın yeni incisi Özil zafer arıyor” başlıklı haberinde 21 yaşındaki futbolcunun, “Hayalimiz kupayı kazanmak. Bu amaçla buradayız” sözlerine yer verildi.
Panzerlerin golcü futbolcularından Miroslav Klose, “Her zaman tam anlamıyla 10 numara oynayacak bir oyuncu aradık ve şimdi onu bulduk” derken, teknik direktör Joachim Löw ise “Benim planlarıma mükemmel bir şekilde uyuyor. Üst düzeyde oynuyor, topu kolay kazanabiliyor ve sonrasında etkili bir şut çıkartıyor” ifadeleriyle sistemini Mesut üzerine kurduğunu ortaya koydu.
Löw, “Hiçbir zaman havaya girmemeli. Dünya çapında yıldız bir oyuncu olmak için süreklilik ve kendini geliştirmek gerekiyor. Hiç şüphem yok ki, Mesut bunları yapacaktır” sözleriyle Mesut’a duyduğu güveni de dile getirdi.

Çok kültürlülüğün simgesi
Alman Haber Ajansı DPA’daki haberde ise “Türkiye, Dünya Kupası’nda yer almasa da Türkler, Almanya’nın Avustralya’yı 4-0 mağlup ettiği maçta kendini gösteren Mesut için kendilerinden birinin Dünya Kupası’nda olduğunu hissediyorlardır. 23 kişilik kadrodan 11 futbolcu, yabancı kökenli. Çok kültürlü Almanya’nın yükselen yıldızı da Mesut Özil” yorumu yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:53

İLGİLİ HABERLER