Dünya
  • 24.4.2006 17:56

AHMEDİNECAD: "ABD İLE KONUŞMAYA LÜZUM YOK"

TAHRAN - İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad, Irak'taki durumla ilgili olarak ABD ile görüşmeler yapmaya ihtiyaç olmadığını söyledi.
Ahmedinecad bugün düzenlediği basın toplantısında, "Uzmanlarımız bu mesele hakkında ABD ile görüşme yapmaya hazır olduklarını söyledi. Ancak maalesef bu davranış iyi değil" dedi. İran Devlet Başkanı Ahmedinecad, "Allah biliyor ya, Irak'ta istikrarlı bir hükümetin kurulması ile birlikte bu görüşmelere ihtiyaç kalmayacak. Irak halkının kendi ülkelerini yönetmelerine izin verelim. Bırakalım kendi başlarına kalsınlar" şeklinde konuştu.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, İran'a nükleer programı sebebiyle yaptırımlar uygulayamayacağını söyleyen İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad, "Böyle bir şey yapmak akılsızlık olur" görüşünü savundu. Ahmedinecad, "Bize karşı olan 2 veya 3 ülke var. Onlar böyle bir hata yapmayacak kadar akıllıdır. Bizim için kısıtlamalar meydana getiremezler. Kendileri kaybederler. Bizim ekonomik yapılarımız güçlüdür" diye konuştu.
Bu arada, İsrail devletinin 'yaşantısını sürdüremeyeceğini' savunan Ahmedinecad, "İsrail devletindeki göçmenler geldikleri yerlere geri dönmeli. Mantıklı olarak düşünürsek bu devlet yaşayamaz" dedi. Avrupalılara da seslenen Ahmedinecad, "Niye onları Filistin'de sığınmacı olmaya zorladınız. Onların orada neden rahat olduklarını düşünüyorsunuz. Sizin Anti Semitizm olmanız sebebiyle yerlerini terkederek Filistin'e geldiler. Bu büyük hapishanenin kapılarını açınız. İnsanların kendi kendilerine karar vermelerine izin veriniz. Onların kendi vatanlarına döndüklerini göreceksiniz. Neden 60 yıldır İkinci Dünya Savaşı'ndan beri bunun bedelini Ortadoğu ödüyor" şeklinde konuştu.
Batının kendisini Adolf Hitler'e benzetmesine de itiraz eden Ahmedinecad, "Biz Filistin halkını kararlarında serbest bırakınız diye konuşunca, bu kişi Yahudiler'in öldürülmesine destek veriyor diyorsunuz" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:08

İLGİLİ HABERLER