Ekonomi
  • 24.4.2013 16:36

AKP'den TÜSİAD'a 'elini taşın altına sok' çağrısı

İSTANBUL -   Kurtulmuş, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bolat ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında, TÜSİAD Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmeye TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan da katıldı.
      Ziyaret sonrası, görüşmeye ilişkin medya mensuplarına açıklama yapan Kurtulmuş, yeni seçilen Muharrem Yılmaz ve TÜSİAD yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi.
      Kurtulmuş, "Epeydir gelmek istiyorduk ancak bugüne nasip oldu. Karşılıklı olarak Türkiye'nin ekonomik ve siyasi konuları üzerinde çok değerli fikir alışverişinde bulunduk. Biz yaptığımız faaliyetlerle ilgili görüşlerimizi anlattık. Kendilerinin de ekonomi ile ilgili görüşlerini alma fırsatımız oldu" diye konuştu.
      Bundan sonraki süreçte de TÜSİAD'la yapmış olduğu çalışmalar, sonrasında yıllardır ürettiği fikirler, projeler etrafında daha yakın bir işbirliği ve temas içinde olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, "Karşılıklı olarak Türkiye'nin 2023 ekonomi politik vizyonunun gerçekleştirilmesi için ne tür adımlar atılacak, bunların değerlendirmesi içinde olacağız" bilgisini verdi.
      Kurtulmuş, Türkiye'nin 2002-2012 yılları arasında makro ekonomik dengelerini başarmış bir ülke olduğunu, ekonomik rakamları ve oranlarının fevkalade düzgün bir noktaya geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
      "Bu, Türkiye'nin bundan sonrası için çok önemliydi. Ancak Türkiye önümüzdeki 2013-2023 arası makro ekonomik istikrarını mikro başarılarla sürdürmek durumundadır. Yani Türkiye daha fazla üreten, daha fazla istihdam oluşturan, ihracat yapan, markaları olan, yüksek teknolojilere yatırım yapan, uluslararası rekabette çok etkili olan bir ülke olmalıdır.
      Türkiye bölgeler arası dengesizliğini gideren bir ülke olmalıdır. Dolayısıyla burada ekonomideki aktörlerin tamamının TÜSİAD gibi iş adamları derneklerimizin, ticaret odalarının, sanayi odalarının, borsaların, ziraat odalarımızın, kalkınma ajanslarının, KOSGEB'in, üniversitelerin, araştırma merkezlerinin hepsinin bu süreçlerde hem elini hem de yüreğini taşın altına koyması lazım. Ekonominin içerisinde önemli çözüm ortaklarından biri olan TÜSİAD'ın da bu süreçlerde elini ve yüreğini taşın altına koymasını temenni ediyoruz, öyle olacağını da ümit ediyoruz."

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER