Ekonomi
  • 6.4.2013 12:01

AKP'nin ekonomi kurmayları Bremen mızıkacıları

ANKARA -  Oran, yazılı açıklamasında, AK Parti'lilerin ekonomideki yavaşlamanın çok daha hızlı seyrediyor olması nedeniyle büyüme hedefini yüzde 3,2'ye revize ettiğini ancak geçen hafta açıklanan GSYH verilerinde, büyüme oranının sadece yüzde 2,2 çıktığını belirtti.
      Gerçek oranın çok daha düşük olduğunu iddia eden Oran, "İran'dan alınan doğalgazın ödemesini ithal külçe altınla yapıp, bunun adını da ihracat koydular. Olmayan ihracat varmış gibi gösterilince büyüme de olduğundan yüksek gözüktü. 14 milyar dolarlık köpük ihracat düşülünce 2012'deki gerçek büyümenin sadece yüzde 0,7 olduğu görülüyor. Yani Türkiye ekonomisi 2012'de stop etti" ifadelerini kullandı.
      Türkiye'nin en düşük büyüme dönemlerinden birini AK Parti iktidarında yaşadığını öne süren Oran, şöyle devam etti:
      "Tek parti iktidarı olmasına rağmen 2003-2012 döneminde ortalama büyüme oranı yüzde 4,9 olarak gerçekleşti. İhracat da alarm veriyor. Türkiye'nin mart ayı ihracatı sadece yüzde 0,3 artış gösterdi. İlk üç aydaki ihracat artışı yüzde 3,3'te kaldı. İşsizlikte de durum vahim, gerçek işsiz sayısı aralık 2012 itibarıyla 5 milyona yaklaşıyor, işsizlik oranı da yüzde 16,4'e ulaşıyor. Türkiye ekonomisine ilişkin göstergeler bir biri ardına kötüleşirken, akordu bozuk orkestra gibi her biri ayrı telden çalan AKP'nin ekonomi kurmayları Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Zafer Çağlayan, Cevdet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Nihat Ergün ve Faruk Çelik, adeta Bremen mızıkacılarını oynuyorlar."

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER