Gündem
  • 27.3.2006 10:02

ARNAVUTLUK'UN 'APO'SU ANKARA'DA YAKALANDI

Arnavutluk güvenlik birimlerinin 5 yıldır peşinde olduğu, kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Alfred Shkurti (41), Ankara Batıkent'te bir villaya düzenlenen baskınla yakalandı. Shkurti'nin ülkesinden kaçtıktan sonra 2000 yılında Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptığı ve İstanbul'da yaşadığı daha önce belirlenmişti. Yaklaşık 5 gün önce de uzun süredir tanıştığı ve kendisini işadamı olarak tanıştırdığı Serkant Y. ile Ankara'ya geldiği ve bu kişinin arkadaşı olan Burak B.'nin evinde kaldığı öğrenildi.

Beraberindeki iki kişiyle birlikte gözaltına alınan Shkurti'nin üzerinde "Mikel Kodra" adına sahte Moldova pasaportu, 7750 euro ile 850 dolar ele geçirildi. Polis, hakkında 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Alfred Shkurti ile arkadaşlarını emniyete götürüp sorguya aldı. Serkant Y. ve Burak B. serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan Shkurti'nin iade işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Arnavutluk Büyükelçiliği'ndeki güvenlik ataşesi, Shkurti'nin kendileri için önemini, 'Abdullah Öcalan Türkiye için ne demekse, Shkurti de bizim için öyle" diyerek anlattı. Güvenlik ateşesi, Shkurti'nin kesik insan başıyla top gibi oynayacak kadar acımasız ve zengin olduğunu da söyledi. Arnavutluk içişleri Bakanı Sokol Oldaşi de Shkurti'nin Ankara'da yakalanması dolayısıyla Türk polisine teşekkür etti.

"Biz onu işadamı sanıyorduk"
Shkurti'nin ele geçirildiği evin sahibi olan Burak B., organize suç örgütü liderinin kendisine "işadamı" olarak tanıtıldığını söyledi. Olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Burak B., olayı şöyle anlattı: "Üniversiteden bu yana yakın arkadaşlarımdan olan Serkant Y., İstanbul'dan birkaç gün kalmak üzere geldi. Yanında da bu kişi vardı. Serkant da onu işadamı olarak tanıyormuş. Bana da öyle tanıştırdı. Bu kişiden hiç şüphelenmedim. Polis eve baskın yapınca şok yaşadık, şaşkınım."

 

(vatan)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER