Gündem
  • 29.3.2006 17:45

ARTIK 12 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İNTERNET KAFELERE GİDEMEYECEK

CENGİZ İNOĞLU
İSTANBUL  - İstanbul Valisi Muammer Güler, son günlerde okullarda yaşanan şiddet olaylarında, internet kafelerde oynatılan şiddet içeren oyunların büyük etkisi olduğunu belirterek, "Bundan sonra 12 yaşından küçük çocuklar, velileri olmadan internet kafelere giremeyecek" dedi.
İstanbul Valiliği'nde, Vali Muammer Güler başkanlığında, "İnternet Kafelerde Yaşanan Olumsuzluklar ve Alınması Gereken Önlemler" konulu bir toplantı yapıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Güler, okullarda son günlerde yaşanan suç olayları ve bunun nedenlerinin masaya yatırıldığını söyledi. Vali Güler, çocukların şiddete yönelmesinde, internet kafelerde oynatılan oyunların büyük etkisi olduğunu belirterek, "Oynanan oyunlar çoğunlukla şiddet içeriyor. Bundan sonra 12 yaşından küçük çocuklar, velileri olmadan internet kafelere giremeyecek. Bundan sonra internet kafeye giren her müşterinin kimlik bilgileri işyeri sahibi tarafından kayda alınacak. Polis herhangi bir araştırma yaptığında, internet kafe sahibinden kolaylıkla bilgi alabilecek" dedi.
Valiliğin, internet kafeler ve okullar önünde alınacak önlemlere her zaman destek vereceğini ifade eden Güler, "Valiliğimizce temin edilen 300 motorsiklet, jandarma ve polise verilecek. Görevlendirilen ekipler, gezici devriyelerle internet kafeler ve okul önlerini denetleyecekler" diye konuştu.
Vali Güler, internet kafelerin mercek altına alınacağını ifade ederek, çocuklarına sahip çıkmaları konusunda aileleri uyardı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER