Spor
  • 28.11.2006 10:34

AVRUPA'DA YILIN EN İYİ FUTBOLCUSU BELLİ OLDU...

Real Madrid'in İtalyan defans oyuncusu Fabio Cannavaro, 2006 Dünya Kupası'nda gösterdiği üstün başarıdan dolayı Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü'ne (Ballon d'Or) layık görüldü.


Real Madrid'in İtalyan yıldızı Fabio Cannavaro'ya büyük onur. Daha önce İspanyol basını tarafından kamuoyuna sızdırılan ve her yıl Fransız futbol dergisi France Football tarafından seçilen Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü'nün bu yılki sahibi beklenildiği gibi Fabio Cannavaro oldu. 33 yaşındaki Napolili yıldız Fabio Cannavaro, Brezilyalı yıldız Ronaldinho'nun da tacını ele geçirmiş oldu.


Ronaldinho ise, Dünya Kupası'nda yaşattığı hayal kırıklığının faturasını sıralamada dördüncü sırada kalarak ödedi.


Fabio Cannavaro, topladığı 173 puanla ilk sırada yer aldı. Juventus'un kalecisi Gianluigi Buffon ise 124 puanla ikinci sırada kaldı. Premier Lig'de Arsenal forması giyen ve İtalya'ya Dünya Kupası finalinde kaybeden Fransa Milli Takımı'nda da görev yapan Fransız yıldız Thierry Henry ise 121 puanla 3. sırayı elde etti. Ronaldinho'nun dördüncü olduğu oylamada, Dünya Kupası final maçında İtalyan oyuncu Marco Materazzi'ye attığı kafayla gündeme oturan Fransız yıldız Zinedine Zidane ise futbolu bırakmasına rağmen 71 puanla 5. sırada yer aldı.


Fabio Cannavaro, ödülün açıklanmasından sonra bir açıklamada bulunarak, "Real Madrid Kulübü Başkanı Ramon Calderon, Juventus'tan ve Real Madrid'den takım arkadaşlarına, İtalya Milli Takımı'ndaki arkadaşlarıma, ödülü kazanmamdaki payları için teşekkür etmek istiyorum. Bu ödülün iki önemi var birincisi Avrupa'nın en iyi oyuncusu olmak ikincisi ise bir defans oyuncusu olarak bu ödülü kazanmak" dedi.


Cannavaro, Ballon d'or Ödülü'nün sahibi olan beşinci İtalyan futbolcu oldu.
Omar Sivori 1961'de, Giani Rivera 1969'da, Paolo Rossi 1982'de ve Roberto Baggio ise 1993'te bu ödüllere layık görülen İtalyan futbolculardı. Ödül 10 yıl sonra bir defans oyuncusuna gitmiş oldu.


Ödüle layık görülen son defans oyuncusu ise 1996 yılında Alman Mathias Sammer olmuştu.
105 kez İtalya Milli Takımı'nın formasını giyen Cannavaro, bu ödülü kazanan beşinci Real Madrid'li futbolcu oldu. 1957'de Hispano, 1959'da Alfredo di Stefano, 2000'de Luis Figo ve 2002 yılında ise Ronaldo, ödüle layık görülmüşlerdi.


Bu yıl 51.'si verilen Ballon d'Or, Fransız futbol dergisi 'France Football' tarafından organize ediliyor ve Avrupa'nın en seçkin futbol gazetecileri tarafından ödül kazanacaklar oylanıyor. Ballon d'Or, Avrupa'nın en saygın futbol ödülü olarak kabul ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:55

İLGİLİ HABERLER