Spor
  • 21.10.2009 02:46

AZİZ YILDIRIM'A TOKAT GİBİ FOTOĞRAF!..

Gaziantepspor’un golüne sevindiği için Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı’ya sitem eden Aziz Yıldırım’a, valiler ve memurlar cevap verdi:


“Her valinin ya da memurun, temsil ettikleri vilayetin insanlarının sevincini ve üzüntüsünü paylaşması gerekir. Bu, o şehri ne kadar benimsediklerini gösterir. Ama, her şey dozunda olmak şartıyla.”

GAZİANTEPSPOR-Fenerbahçe maçından sonra protokol tribününde sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım ile Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı arasında yaşanan olay, gündeme damgasını vurdu...
Dün Vatan Gazetesi’nde yer alan habere göre, Yıldırım, Julio Cesar’ın 90+4’üncü dakikada attığı, Fenerbahçe’nin 9 maçlık galibiyet serisine son veren golden sonra ayağa kalkarak, sevincini Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve yöneticilerle paylaşan Vali Kamçı’ya, “Vali Bey, sana yakışıyor mu? Devletin memuru olduğunu unutma” dedi.
Geçmiş yıllarda Genelkurmay başkanları da dahil çok sayıda memur ve bürokratın spor müsabakalarında yaptıklarını da göz önüne alınca; Aziz Yıldırım’ın Süleyman Kamçı’ya sitem etmesi, “Memurların bu tip durumlarda sevinmeye hakkı var mı, yok mu?” sorusunu akıllara getirdi.
Yıldırım’ı anlıyorum
Olayların odak noktasındaki isim olan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, “Bir kentin valisinin gole sevinmemesi diye bir şey olduğunu sanmıyorum” diyerek haklılığını savundu. Olayın fazla büyütülmemesi gerektiğini ifade eden Vali Kamçı, “Fenerbahçe büyük bir kulüp, kaliteli bir takıma sahip. Bu deplasmana gelene kadar 8 galibiyet elde etmişler. Gaziantepspor da alt sıralarda mücadele eden bir ekip. Tabii ki büyük bir kulübün takımının son anlarda yediği golle sahadan yenik ayrılması, Fenerbahçe camiasını çok üzdü. Sayın Aziz Yıldırım’ın tepkisini iyi anlıyorum” dedi.
Kızıl bana sarıldı
Gaziantepspor’un golünden sonra şeref tribününde herkesin büyük bir sevinç yaşadığını ve kırmızı siyahlı kulübün başkanı İbrahim Kızıl’ın kendisine sarılarak sevincine ortak ettiğini anlatan Süleyman Kamçı, şöyle devam etti:
“Böyle anlarda her şey olabiliyor. Sanırım Aziz Bey o görüntüden alınmıştır. Ama bir valinin gole sevinmemesi diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Ben Gaziantep’in valisiyim, tabii ki kentimin takımının attığı gole sevineceğim. Ayrıca, Aziz Yıldırım’ın bana sarf ettiği iddia edilen sözleri ben duymadım, bana böyle bir şey söylemedi. Bu olayın büyütülecek bir yanı olduğunu da sanmıyorum.”

Yılmaz ÖZDİL (Hürriyet Gazetesi Yazarı)

Vali’ye kızacağına takımına baraj kurmayı öğretsin

GENELKURMAY Eski Başkanı, Fenerbahçe gol attığında şeref tribününde Meksika Dalgası yapınca sorun olmuyor da...
Gaziantep Valisi yönettiği şehir için sevinince neden sorun oluyor?
Benim bildiğim; başkan Yıldırım, ikinci başkanı ile birlikte Siirt’te baraj yapıyor... Vali’ye kızacağına, takımına baraj kurmasını öğretsin...

Erman Toroğlu Yıldırım’a soruyor:

Genelkurmay Başkanı memur mu değil mi?

2 Eylül 2009 tarihli Hürriyet’te, “Protokol tribünü” diye bir yazı kaleme almıştım. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bu yıl çıkarılan bir kanunla protokol tribünlerinin neredeyse tamamını eline geçirmiş, kulüplere ve Futbol Federasyonu’na çok az oranda yer vermişti. Yani devlet bu tribünü ele geçirmişti. Kulüpler Birliği’nin Başkanı Aziz Yıldırım’a bu soru yöneltildiğinde; “Benim gücüm yetmiyor kardeşim...
Ne yapayım?” demişti. Yıldırım’ın gücünün yetmediği o yerde, güçlü ve tam yetkili olan olan Vali’nin atılan gole sevinmesi kadar doğal bir şey yoktur. Ayrıca, faal Genelkurmay Başkanı (Yaşar Büyükanıt) Fenerbahçe gol atınca elini kolunu kaldırarak sevinecek, golü atan takımın il valisi somurturup oturacak! Neden? Genelkurmay Başkanı’na sevinme yetkisini veren Aziz Yıldırım öyle istedi diye.. Hadi canım sizde....

Faruk ÖZAK Spordan Sorumlu Devlet Bakanı

Tahrik etmeden sevinebilirler

BİR şehrin emniyet müdürü, valisi, başka bir takımı tutuyor olsa bile; o şehre gelince temsil ettikleri şehrin takımını tutarlar. Dolayısıyla rakip takım ve yöneticilerine tahrik olmadıkça pek tabi ki sevinebilirler. Bu son derece normal bir davranıştır.

Mehmet Ali Bayar (Siyasetçi)

Sevinmeli de üzülmeli de

GÖREVLERİNİ tarafsız yaptıkları müddetçe her valinin ve her memurun, temsil ettikleri vilayetin, insanlarının sevincini ve üzüntüsünü paylaşması çok samimi bir görüntüdür. Bu temsil ettiği şehri ne kadar benimsediğini, gösterir.

Ali KOLAT (Sivas Valisi):

Her vali, kentinin takımının taraftarıdır

HER vali, görev yaptığı ilin spor takımına karşı sevgi besler. Doğal olarak taraftarıdır. Takımın attığı gollerde sevinç yaşanabilir. Elbette görev yaptığımız ilin takımın galibiyetini veya golünü alkışlıyoruz ve mutlu oluyoruz. Ama asla bir taraftar boyutunda aşırı sevinç gösterilmesi uygun olmaz. Bunu normal bir şekilde karşılamak gerekiyor. Neticede rakip kim olursa olsun Türk futboluna hizmet eden her takımı destekliyoruz. Güzel oyun, güzel gol gördüğümüzde bunu rakibimiz de atmış olsa alkışlarız. Ancak il takımımızın golü ve galibiyeti bizi daha çok mutlu eder.

Yavuz ERKMEN (Denizli Valisi)

Denizli gol atsaydı yerimden fırlardım

GAZİANTEP Valisi’nin bu davranışı doğal karşılanmalı. Geçen hafta Bursaspor maçının son saniyesinde yediğimiz golle yıkıldık. Eğer o golü Denizlispor atmış olsaydı, ben de yerimden fırlardım. Kentin valileri, o kentin takımlarının gerek ekonomik, gerekse manevi yönden güçlenmesi için imkanlarını seferber ediyor. Anadolu kulüpleri, küçük bütçelerle ayakta durmaya çalışıyor. Doğal olarak biz valiler de bu kulüplerle iç içe yaşıyoruz. Denizli veya başka bir kentte görev yapan valinin o kentin takımını yüretten desteklemesi, attığı gole sevinmesi, çok doğaldır.

Erol ÇAKIR (Emekli vali)

Kimse incitilmemeli

İNSANLARIN sevinçlerini ifade etmelerinin çeşitli şekilleri vardır. Abartılı olmamak kaydıyla her insan sevinebilir. Sevinmenin ölçüsüne dikkat edilmeli ve etraftaki mağdur görülen kitlenin tepkilerine saygı duymak gerekli. Kimse incitilmemeli. Bence bu konu denge meselesi. Sayın Gaziantep Valimiz Süleyman Kamçı diyaretli bir valimiz, Aziz Yıldırım da Türkiye’nin en başarılı kulüp başkanıdır.

Mehmet GÜNDOĞDU (Emekli vali)

Yadırganacak hiçbir şey yok

NİYE sevinmesin! Sayın Vali’nin yaptığı harekette yadırganacak hiçbir şey yok. Bu gayet doğal. Hepimiz insanız, üzülmek kadar sevinmek de herkesin hakkı. Bunda tepki gösterilecek bir şey yok.

Ahmet GÜNDOĞDU (Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı)

Aziz Bey’in vali açılımı değişmelidir

AZİZ Bey’in memur tanımı ve algılaması çok dar bir kapsam içinde kalıyor. Bu anlayış artık geride kaldı. Vali de olsa, bir devlet memurunun sevinme ve halkıyla bütünleşme hakkı ve yetkisi vardır. Bu, çağdaşlığın ve bütünleşmenin gereğidir. Aziz Bey mağlubiyetin verdiği acı ve üzüntüyle belli ki tepki koydu. Ama, acaba Fenerbahçe ikinci golü atsaydı da Sayın Vali aynı şekilde sevinseydi, Aziz Yıldırım o zaman ne diyecekti ve ne yapacaktı? Aziz Bey’in Vali açılımı değişmelidir. Coşkuya ortak olan ve yapması gerekeni yapan valiyi sonuna kadar destekliyoruz ve sahipleniyoruz. Valilik sadece resmiyet göstergesi değil, halkıyla bütünleşme ve gönüllülük seferberliğidir. Türkiye’nin topyekün sivilleşmesi ve aydınlanması için böyle valilere ihtiyacımız var. Halkımız yıllarca Recep Yazıcıoğlu’nu bağrına bastı. Sayın Vali Süleyman Kamçı’yı tebrik ederim. Sportif faaliyetler çok önemli unsurlardır. Vali de böyle önemli bir olayda gösterdiği duruş ve tavırla halkıyla kaynaştığını gösterdi. Kendisini yürekten tebrik ediyorum.

Mehmet Ağar (Eski İçişleri Bakanı)

Dozunda olursa neden olmasın

BAZI sorumluluk mevkileri abartılı sevinçleri kaldırmaz. “Bu gibi durumlar stat içindeki emniyet görevlilerini de etkileyebilir düşüncesiyle” her türlü sevinç ya da üzüntü gösterisi dozunda yapılmalıdır.

TAKIMLARINI HİÇ GİZLEMEDİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Beşiktaş’ı tuttuğunu, eski başbakan Mesut Yılmaz da Galatasaraylı olduğunu her zaman açıkça dile getirdi.

Protokol tribününden nefret ediyorum

STATLARIN protokol tribünlerine bir yorum da Galatasaray Başkanı Adnan Polat’tan geldi. Polat, “Tribünde oturduğum yerden nefret ediyorum. Çünkü karşınızda bir kamera var. Sevincinizi, üzüntünüzü gösteremiyorsunuz. Gol atıyorsunuz, yanınızda rakip takımın başkanı oluyor, sevincinizi gösteremiyorsunuz. Ciddi olarak bundan sonra yukarı tribüne çıkıp maçı izlemeyi düşünüyorum” diye konuştu. HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:30

İLGİLİ HABERLER