Spor
  • 30.11.2006 11:24

AZİZ YILDIRIM'IN ŞİFRELERİNİN ÇÖZÜMÜ!..

Hapisteki kişi Sedat Peker mi?
NE DEDİ?: “Buradaki amaç yalnız Aziz Yıldırım’ın değil, kulübün yıpranmasını sağlamaktır. F.Bahçe ile Aziz Yıldırım’ı ayıramazlar. Bir bütündür F.Bahçe camiası... Onlara bir çağrıda bulunuyorum: Bu ülke menfaati için çarpışan ama hapis yatan insanlar var. Onlara bu çok ince mesajımdır, onu bilenler bunu alıyorlar herhalde... ”

MESAJ KİME GİTTİ?: ‘Bu ülke menfaati için çarpışan ama hapis yatan insanlar’ terimi, akıllara Tansu Çiller’in Susurluk ekibi için ‘Bu ülke için kurşun yiyen de atan da şereflidir’ sözünü anımsatıyor. Yıldırım’ın basın toplantısında hedef aldığı federasyon yöneticisi Tahir Kıran’ın, şu anda Kandıra F Tipi Cezaevi’nde yatmakta olan Sedat Peker’le olan yakınlığı nedeniyle, Kıran’ı Peker’e şikayet etmek olarak da yorumlanabilir. Bu tezi kuvvetlendiren bir unsur da Cihan Oskay’ı Telegol programına getiren otomobili tahsis eden kişilerin, Peker’e olan yakınlığı...

Türkiye Futbol Federasyonu kaynakları ise “Haluk Ulusoy, Eyüp Sultan’da Alaattin Çakıcı’nın emriyle 40 koyun kestirip öyle kendisini affettirmiş ve başkan olmuştu. Aziz Yıldırım buraya atıfta bulundu” görüşünde...

Bu konudaki kafa karışıklığı dün fenerbahce.org’a da yansıdı. www.fenerbahce.org’da ilk önce şu düzeltme yapıldı:

“Aziz Yıldırım’ın açıklamalarının son bölümünde ‘Ülkesinin menfaati için hapiste olan nice insanlar var’ sözüyle vermek istediği mesaj şöyledir:

“Bu, futbolun iyiliği için yanlış kararlar alınıp, futbolun gerçek savunucularının suçlanmaması ve mahkum olmaması yönünde bir saptamaydı.”

Ancak Federasyon 2. Başkanı Kemal Kapulluoğlu’nun basın toplantısından yarım saat geçtikten sonra açıklama şöyle değiştirildi:

“Aziz Yıldırım’ın açıklamalarının son bölümünde ‘Ülkesinin menfaati için hapiste olan nice insanlar var’ cümlesi ile vermek istediği mesaj şöyle:

‘Ülkenin menfaati için yola çıkıp gün gelip hukuk dışına çıkanlar nasıl bunun hesabını verdilerse; futbol adına futbolun menfaati adına hukuk dışına çıkanların da niyetleri ne olursa olsun sonları diğerleri gibi olur’ yönünde bir saptamadır.

Bu kafa karışıklığı da mesajın hassasiyetinin ve etkisinin bir sonucu olarak yorumlandı.

‘Kanka yönetici’ Adnan Polat mı?
NE DEDİ?: “Yayınlanan kaset, bugünün kasedi değil. 2 ay önce federasyon başkanı ve diğer yetkililer tarafından Almanya’da izleniyor. Çok önemli bir yetkili telefon ediyor bir idareciye... O idareci de bunu yayınlayan arkadaşın kankası. O kankası rica ediyor buna. O da kasedi alıp son haline getirerek, telefonlar açıp, şaşırtıcı sorular sorup böyle bir oluşum yapıyor.”
MESAJ KİME GİTTİ?: Yıldırım’ın bu noktada altını çizdiği konu, G.Saray 2. Başkanı Adnan Polat’ın da bu komplonun içinde olduğu... F.Bahçe Kulübü’ne gelen bilgiye göre, bir federasyon yöneticisi Adnan Polat’ı arayarak kasetle ilgili bilgi verdi. Polat da iyi görüştüğü Telegol yapımcısı Serhat Ulueren’i devreye soktu. Yıldırım’ın aldığı bilgiye göre, federasyon yöneticilerinin çoğu Oskay’ın iddialarına 2 ay öncesinden biliyorlardı ve bilinçli olarak bu bilgiyi resmi incelemeye almadılar, büyük bir skandal çıkmasını beklediler. Ayrıca, Cihan Oskay’ın ortaya çıkışının tam G.Saray derbisine rastlaması da bu iddiaları güçlendiriyor. Bu arada G.Saray 2. Başkanı Adnan Polat da böyle bir suçlamanın kesinlikle yalan olduğunu, gerekirse hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

Demirlek, Parisiennes’e mi gitti?
NE DEDİ?: “Geçen hafta Nihat Özdemir bir konuşma yaptı. İnsanlar ’Neden konuşuyor?’dedi. Pazartesi günü Tahir Kıran, Şükrü Yazıcıoğlu (Ulusoy’un danışmanı) ve onların bazı dostları ile hakem Bülent Demirlek bir gece kulübünde sabaha kadar beraber oldular. Perşembe günü de bizim maça atandı. Bunun dışında, Futbol Federasyonu temsilcilerine müdahale etmeye çalıştılar. Onlara bir şeyler yazdırmaya çalıştılar ama onlar yazmadı.”

MESAJ KİME GİTTİ?: Burada mesaj direkt olarak federasyon yöneticisi Tahir Kıran’a gidiyor. Yıldırım’a gelen ihbara göre Bülent Demirlek ve federasyon ekibi Elmadağ’daki Parisiennes gece kulübünde sabaha kadar eğlendiler. Hatta Kıran’ın bir başka hakem Vedat Yüksel’i de bu kulübe götürdüğü öne sürülüyor. Ancak Kıran bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bülent Demirlek’in Parisiennes’e geldiği kuyruklu bir yalandır. Beni bu şekilde kamuoyunun önüne atıyorlar. “ Merkez Hakem Kurulu yöneticileri de Bülent Demirlek’in son 1 aydır İstanbul’a hiç gelmediğini açıkladılar.vatan

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:51

İLGİLİ HABERLER