Gündem
  • 17.10.2007 00:06

BAHÇELİ'YE ŞOK: PKK YÜZÜNDEN MAHKEMELİK OLUYOR!..

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, kendisine yapılan yakıştırmalardan dolayı hukuki yollara başvuracağını bildirdi.

TBMM'de yazılı bir açıklama yapan İhsan Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bayram öncesi NTV'deki bir programda sarfettiği görüşleri, maksatlı şekilde çarpıtarak haksız ve mesnetsiz iddiaları gündeme getirdiğini ileri sürdü. Bahçeli'nin bazı AK Parti milletvekillerinin PKK'ya karşı yapılacak bir askeri operasyona karşı olduğunu söylediğini hatırlatan İhsan Arslan, "Muhtemel bir operasyonun gerek teknik boyutlarıyla, gerekse doğuracağı sonuçlar ve siyasal tepkiler açısından iyi hesaplanması gerektiği şeklindeki sözleri ise çarpıtarak, terörle mücadele karşı olmak şeklinde yorumlamaktadır" diye konuştu.

NTV'deki röportajda, "Eğer gerekiyorsa terörü bitirmek için ve bu akan kanı durdurmak için her türlü tedbirin alınması konusunda hükümetimiz ve grubumuz üzerine düşeni yapacaktır" dediğini hatırlatan Arslan, terörün her türlüsüne karşı olan ve lanetleyen bir anlayışın temsilcisi olarak kendilerinin terörle mücadelenin gerekliliğine de aynı derecede önem verdikleririni dile getirdi.

"Sayın Bahçeli'nin 'bölücü emeller peşinde koşan', 'PKK çizgisinde geçmişi olan' türü sözleri haksız, mesnetsiz, hukuksuz bir anlayışı yansıtmaktadır ve bir genel başkana yakışmayacak kuru iftira mahiyetindedir" diyen İhsan Arslan, aynı mantıkla Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında söylediği 'askeri bir harekatın teröre tamamen son vermeyeceği bir vakıadır' sözünün de muhtemel bir harekata isteksizlik olarak yorumlanabileceğini kaydetti.

Bir bütünün içinden cımbızla seçilen ifadelere dayanarak yargısız infaz türü suçlamalarda bulunmanın ciddi bir siyasi anlayışa yakışmadığını anlatan İhsan Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Terörle mücadele konusunda hamasi ve gerçeğe uygun olmayan söylemler yanlış olduğu gibi, siyasi muhaliflerini 'bölücü ve terör yanlısı' gibi iftiralarla suçlamak da bir o kadar yanlıştır. Bu tutum, tektipçi, her konusuda kendisinden farklı düşünenleri ihanetle suçlayan marazi bir ruh halinin ifadesidir. Bu anlayışın, milletvekillerini açık hedef göstermesi ise ayrı bir sorumsuzluk örneğidir. Sayın Bahçeli'nin bu sorumsuz söylemini kınıyor, bana yapılan yakıştırmalardan dolayı hukuki yollara başvuracağımı da kamuoyunun bilgisine arz ediyorum."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER